1 min

Tags in dit artikel

Introductie

Met de Optimus G-smartphones bracht LG een nieuwe generatie geavanceerde producten op de markt. De Optimus G Pro kan worden beschouwd als de grotere broer van de originele Optimus G. Deze smartphone was een van de eerste toestellen die uitgerust werden met een Qualcomm Snapdragon S4-chipset, maar voordat deze toestellen in de Benelux verschenen was de concurrentie alweer een stap verder.


Qua uiterlijk is het eerste wat opvalt de vergrote afmeting van de Optimus G Pro. Met iets meer dan 15 centimeter in lengte betekent dit een verschil van 2 centimeter met de Optimus G. Ook het gewicht is 27 gram toegenomen en bedraagt nu 172 gram. Hierdoor verandert de Optimus G plotseling in het kleine broertje van de Optimus G Pro.

In de onderstaande tabel vind je de topmodellen van andere fabrikanten waarmee de Optimus G Pro de concurrentie zal moeten aangaan.

Model Prijs
BlackBerry Z10 (review) 350 euro
Nokia Lumia 925 395 euro
Samsung Galaxy Note II N7100 (review) 420 euro
Sony Xperia Z (review) 485 euro
Samsung Galaxy S4 (review) 485 euro
LG Optimus G Pro 500 euro
HTC One (review) 555 euro
Apple iPhone 5 (review) 560 euro


De adviesprijs van de Optimus G Pro bedraagt 599 euro. Omdat het toestel inmiddels al enige tijd op de markt is, is deze prijs al aardig gedaald. In de prijsvergelijker van Techzine vind je de smartphone van LG momenteel terug met een prijs rond de 500 euro.