2min Devices

Review: Samsung Galaxy Tab S 10.5 – De tablet waarop lang is gewacht?

Introductie

Samsung loopt inmiddels al jarenlang mee in de tabletmarkt en hanteert momenteel veel verschillende productlijnen. Zo kennen we al de Galaxy Tab-, Galaxy Note-lijnen en zijn er in die reeksen ook varianten die dan bijvoorbeeld het achtervoegsel Kids, Neo of Pro dragen. Dat het bij Samsung niet gauw teveel van het goede is, zal de meesten niet gek in de oren klinken. Met de toevoeging van de Galaxy Tab S-lijn wordt dat dan ook nog eens extra onderschreven.

De Samsung Galaxy Tab S komt in de basis in twee versies beschikbaar, waarbij de schermgrootte het verschil maakt. Er zijn versies met schermen van 8,4 en 10,5 inch, maar overige specificaties blijven grotendeels hetzelfde. Wij gingen voor deze review aan de slag met de Galaxy Tab S 10.5.


Wat de Galaxy Tab S-reeks zo bijzonder maakt is het scherm, want voor het eerst sinds jaren maakt Samsung weer eens gebruik van Super AMOLED-panelen voor in tablets. De laatste keer dat dit gebeurde was begin 2012, met de Galaxy Tab 7.7.

Mijn eerste indruk is dat Samsung met deze tablet een goede rivaal voor de nog altijd dominante iPad in het assortiment opneemt. Natuurlijk heeft Samsung al tientallen tablets op de markt gezet, maar in geen enkel geval was er in mijn ogen een echt goede combinatie van functies, uiterlijk en prijs. Ditmaal lijkt dat anders.

Model Prijs
Samsung Galaxy Tab Pro 10.1 345 euro
Sony Xperia Tablet Z (review) 400 euro
Apple iPad Air (review) 410 euro
Samsung Galaxy Note 10.1 2014 (review) 440 euro
Microsoft Surface 2 (review) 440 euro
Nokia Lumia 2520 460 euro
Sony Xperia Z2 500 euro
Samsung Galaxy Tab S 10.5 500 euro

De Samsung Galaxy Tab S 10.5 van 499 euro en is verkrijgbaar in de kleuren brons en wit. Voor 100 euro extra heb je een variant die ook mobiel internet ondersteunt middels 4G. De Galaxy Tab S 8.4 is verkrijgbaar in dezelfde kleuren en heeft een adviesprijs van 399 euro, hiervan is geen 4G-variant beschikbaar.