Abonneer je gratis op Techzine!

Verpakking & uiterlijk

Verpakking


De Jabra Sport Pulse wordt geleverd in een kartonnen doosje dat netjes opent en sluit met behulp van een magneetje. Wat je binnenin vindt is natuurlijk belangrijker. In eerste instantie kom je al bij hetgeen waar het allemaal om draait: de headset. Verder bevat het doosje echter nog een hoop andere zaken, zoals een tasje waar je de headset netjes in kunt wegstoppen.


Ook is er een zakje met verschillende opzetstukjes om de headset aan je oren aan te passen. Je kan kiezen uit liefst vier opties, variërend in grootte. Bij één setje heeft Jabra de unieke EarWings achterwege gelaten, mocht je die geweldige vondst niet kunnen waarderen. De EarWings zorgen ervoor dat de oortjes vrijwel onmogelijk kunnen uitvallen.


Om de Jabra Sport Pulse nog verder aan te passen is er een tweede zakje met vier setjes met verschillende maten opzetstukjes voor het deel van de headset dat echt ín je oor gaat. In het zakje zitten ook nog vier plastic stukjes, genaamd FitClips, waarmee je de kabel van de Sport Pulse kunt inkorten. Dat kan op verschillende manieren, zoals in bovenstaande video te zien is. Het is allemaal even wat uitproberen, maar dat je de headset goed kunt aanpassen is wel een heel sterk punt.

In de verpakking vind je ook nog een korte USB-kabel, een snelstartgids en wat andere papiertjes en handleidingen.

Uiterlijk


De Jabra Sport Pulse is draadloos en kan de hartslag meten, daarom moet voorzien worden in verscheidene onderdelen zoals een accu, bluetooth-module en hartslagmeter. Ook bevat de Jabra Sport Pulse een NFC-chip en een bewegingssensor. Al dit soort onderdelen zorgen ervoor dat de oortjes in de basis zeker niet compact genoemd kunnen worden, als je erbij stilstaat wat er allemaal in zit valt het natuurlijk nogal mee.

In tegenstelling tot bij de Rox Wireless is ditmaal niet gekozen voor een metalen behuizing, Jabra houdt het bij een wat goedkoop aanvoelend zwart plastic. Om het uiterlijk van de headset wat interessanter te maken, zijn er een aantal onderdelen voorzien van een gele tint.


De hartslagmeter en een indicatorlampje zijn verwerkt in gedeelte dat in het linker oor wordt geplaatst. Op dit oortje zit ook een knop, waarover later meer. Het rechter oortje is waarschijnlijk voorzien van de accu, aangezien hier een USB-poort onder een kapje is weggewerkt.

Naast de oortjes is er ook een afstandsbediening met drie knoppen, daarmee kan je uiteraard de gebruikelijke taken uitvoeren, zoals de besturing van muziek of het opnemen en ophangen van telefoongesprekken. Ook zit er in de afstandsbediening een NFC-chip en een microfoon.


De kabel die alle losse onderdelen met elkaar verbindt is voorzien van een huls van Kevlar, een materiaal dat wel tegen wat kracht behoort te kunnen. Ik merkte een paar alinea’s terug op dat het plastic goedkoop aanvoelt, Jabra staat er echter op dat ook de behuizing van de oortjes zeer stevig is. De Sport Pulse is bovendien bestand tegen regen en zweet, volgens Jabra is regen dus geen excuus om niet te gaan trainen.