2min

Introductie

Een professionele CAD-monitor met een diagonaal van 32-inch voor de prijs van een 27-inch monitor. Dat is wat BenQ hier probeert neer te zetten. Dat klinkt natuurlijk als een uitstekende deal, de vraag is of de monitor dat ook waar gaat maken in zijn prestaties, iets wat we natuurlijk uitzoeken in deze review.

Met een formaat van 32 inch, WQHD-resolutie en een prijskaartje vanaf 479 euro is de BenQ BL3200PT een uitstekende deal. Het is ook niet zo dat BenQ heeft bespaard op afwerking of het ontwerp van de monitor, want het geheel ziet er gewoon keurig uit.


Zo zien we een monitorvoet in de stijl die we ook bij Philips zagen; een nette, zilverkleurige steun met een ovaal erin voor doorvoer van de kabels. Het scharnier in de voet om het scherm te kunnen draaien, oogt netjes met de blauwe sierrand.
Het mat gecoate, Quad HD AMVA-paneel, een variant op VA-technologie, zelf is niet bijzonder, maar wel gewoon netjes afgewerkt. We zien geen dikke knoppen of grote reclame dat afleidt. De ledjes zijn gedimd om de aandacht op het scherm te houden: allemaal heel erg prettig.

De monitor is ook op alle mogelijke manieren te draaien en te kantelen. Hij kan rechtop, naar achteren, naar voren, omhoog en omlaag, alles wat je maar kan willen. Dat allemaal op 32 inch, echt een flink formaat in tegenstelling tot de veel populairdere 27 inch.