Abonneer je gratis op Techzine!

Eindoordeel

We hebben de FI9912P camera van Foscam ondertussen enige weken aan onze gevel hangen en zijn zeer content met de werking en de beeldkwaliteit. Ook de kwaliteit van de wifi verbinding is subliem. Het is ons tijdens de montage in positieve zin opgevallen dat de fabrikant veel aandacht heeft besteed aan de afdichting van de camera zodat vocht en insecten geen kans krijgen de werking van de camera na verloop van tijd te beïnvloeden. De montage is simpel en alle zaken voor een goede montage worden netjes door de fabrikant meegeleverd. Indien we in een later stadium zouden verhuizen en verbouwen, zouden we er al tijdens de bouwwerkzaamheden rekening mee houden een extra PVC-buisje naar geschikte cameraposities te leiden om hier in een later stadium een camera te bevestigen. In dat geval verkiezen we – uiteraard – voor de PoE-versies van Foscam aan het woonhuis en voor onze toekomstige vrijstaande dubbele garage met gastenverblijf achter op ons riante perceel weten we dat de wifi variant ons ook niet zal teleurstellen.

Kanttekeningen

Uiteraard hebben we een paar opmerkingen. Een bewakingscamera dient voldoende gevoelig te zijn, maar deze Foscam camera is echter zodanig gevoelig dat deze ’s nachts ook beweging van takjes en zelfs regendruppeltjes vastlegt. De camera biedt een full spectrum weergave en heeft een krachtige bundel van IR-licht waarmee deze ’s nachts de omgeving verlicht. Deze trekt echter klein vliegend ongedierte aan. Ook deze ‘indringers’ worden moeiteloos door de camera vastgelegd. Maar liever dit dan ander onguur gespuis. Ook het vastleggen van het verkeer van de openbare weg doet de camera graag. Het blijkt een echte autoliefhebber, want er ontgaat hem echt niets. Dit levert nogal wat activiteit op in de opnamegeschiedenis. Nu is dit in principe ook te maskeren via een zelf te bepalen detectiegebied in de beveiligingsinstellingen, maar dit kan enkel in een horizontaal georiënteerde rechthoek. We zouden het prettig vinden wanneer we deze punt voor punt als veelhoek zouden kunnen selecteren, zoals Nest dit bijvoorbeeld bij zijn beveiligingscamera’s biedt of dat deze rechthoek te roteren is.

Huisvlijt

Met een beetje tuinieren en wat tweak-werk in de Foscam app zullen ook deze ‘misfires’ zijn te elimineren en buiten deze onvolkomenheden is dit gewoon een zeer capabele beveiligingscamera die zonder meer doet wat de fabrikant belooft, niet de hele wereld kost en bovendien eenvoudig door de gebruiker zelf kan worden geïnstalleerd. Wat blijft er dan nog te wensen over? Een drietal extra PoE-camera’s misschien? Wie weet…