1 min

Tags in dit artikel

,

Om sneller te kunnen reageren op nieuwe kansen en om klantenbinding te behouden, hebben veel bedrijven ondertussen de DevOps-aanpak omarmd. Op het vlak van controle en compliance vormt de aanpak echter een uitdaging, aangezien er met veel zaken tegelijkertijd rekening moet worden gehouden. ServiceNow heeft daar een antwoord op bedacht, namelijk Auditable DevOps.

Volgens ServiceNow is het erg moeilijk om compliance en controle te behouden als er veel nieuwe technologieën de revue passeren binnen een bedrijf (het “Try many, fail fast”-principe). Terwijl traditionele ontwikkelingscycli weken, maanden of soms zelfs langer kunnen duren, stelt DevOps bedrijven in staat om dit te versnellen tot dagen of zelfs uren.

Dit alles gebeurt echter vaak zonder governance of mogelijkheid tot verbetering. De kosten (tijd en geld) die gemaakt moeten worden voor rapportages is het soms misschien niet waard. Door Auditable DevOps wordt dit probleem echter aangepakt en kunnen bedrijven beter toetsen wat DevOps ze nu eigenlijk oplevert.

Auditable DevOps van ServiceNow is gebaseerd op drie pilaren, namelijk Intelligent Automation, Data-Driven Governance en Shared Insights. Dit betekent dat er bij Auditable DevOps niet alleen na of tussen dev cycles gerapporteerd wordt, maar dat de inzichten uit die rapportages ook direct moeten worden geïntegreerd in het beleid van het bedrijf. Wil je lezen hoe de ServiceNow-aanpak werkt en wat het voor jouw bedrijf kan betekenen? Download dan hieronder de whitepaper.