1 min

Het in gebruik nemen van een nieuwe infrastructuuroplossing lijkt aanvankelijk een flinke investering, maar kan juist flink op de kosten besparen. Hyper-Converged Infrastructure (HCI) kan namelijk veel eenvoud in gebruik en onderhoud bewerkstelligen, waardoor de total kosten (total cost of ownership) afnemen.

Bij het in gebruik nemen van nieuwe infrastructuur zal je vaak denken aan de deployment-fase. Bedrijven rollen dan bijvoorbeeld een NAS-appliance, meerdere servers en een hypervisor uit. Zulke componenten zijn vaak afkomstig van meerdere leveranciers, waardoor alles geconfigureerd en geïntegreerd moet worden binnen de overkoepelende infrastructuuroplossing. HCI vereenvoudigt dit proces door server, storage, hypervisor en management in één appliance samen te brengen. Het integreren van componenten gaat met HCI eenvoudiger, er hoeft alleen een netwerkconnectie opgezet te worden.

Naast deployment zijn er nog andere zaken van invloed op de TCO van infrastructuur. Ook het trainen van personeel, softwarelicenties, downtime en het beheer zijn factoren waar rekening mee gehouden moet worden. HCI kan ook hier het één en ander voor betekenen.

In onderstaande whitepaper, welke we in samenwerking met Scale Computing aanbieden, wordt ingegaan op wat een moderniseringsslag met HCI-oplossing HC3 teweeg brengt.