1 min

Voor veel bedrijven is een Hyper-Converged Infrastructure (HCI)-oplossing een zinvolle investering. HCI is het vereenvoudigen van de IT-infrastructuur door het samenvoegen van compute, storage en netwerk in één appliance. Meerdere appliances vormen één platform, dat eenvoudig kan worden geïnstalleerd, beheerd en gemakkelijk volgens het scale-out principe worden uitgebreid. Gegeven het feit dat je geld maar één keer uit kan geven, is de juiste keuze van een HCI-platform van belang.

Bij het selecteren van de juiste HCI-oplossing houd je idealiter rekening met eenvoud in het beheer en hoge beschikbaarheid, maar ook efficiëntie in storage (hoeveel effectieve opslag krijg je voor je investering?). Een goed HCI-platform levert tevens een snelle applicatie-response en snelle backup/restore, terwijl ook de datacenter-voetafdruk afneemt. Daarnaast is het belangrijk dat er cloud-mogelijkheden geboden worden, aangezien veel bedrijven een hybrid cloud-model omarmen.

In onderstaande whitepaper gaat HPE in op al deze factoren waar rekening mee gehouden wordt tijdens het selecteren van HCI. Wanneer een oplossing aan deze voorwaarden voldoet, zal de algehele ervaring met HCI in het datacenter en de cloud toenemen.