Bedrijven kunnen uiteenlopende eisen hebben rond de prestaties, stabiliteit, schaalbaarheid en veiligheid van hun IT-infrastructuur. Zo ook i3D.net, een hostingpartij die op zoek was naar een low-latency en betrouwbare infrastructuur. Het platform en de infrastructuur van i3D.net worden ingezet voor gaming, het hosten van bedrijfskritische enterprise-omgevingen en veeleisende digitale communicatieoplossingen. Wat kunnen we leren van de unieke situatie?

i3D.net zocht zeer recent nog naar nieuwe servers die voldoen aan hoge criteria. “Natuurlijk moeten ze snel, krachtig en stabiel zijn. Tegelijkertijd stelt gaming weer net andere eisen dan digitale communicatie-oplossingen. Bij de eerste zijn hogere kloksnelheden belangrijk, terwijl voor realtime communicatie de bandbreedte meer van belang is”, aldus het bedrijf.

De workload en de eisen rond processor en geheugen brachten i3D.net bij servers van Dell Technologies. Als beste opties kwamen Dell EMC PowerEdge servers met 2nd Gen AMD EPYC processors naar voren. Om tot de configuratie te komen testte men uitgebreid met Try & Buy- en leenprogramma’s. De servers werden afgestemd op de workload, voor verdere optimalisatie.

Uiteindelijk doorliep i3D.net met zijn eisen een uniek proces. Veel bedrijven zullen ook baat hebben bij een unieke aanpak en implementatie. Door onderstaand formulier in te vullen kom je er meer over te weten.