1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het beschermen van gevoelige data van het bedrijf, medewerkers en klanten is bittere noodzaak voor iedere organisatie. Om dit goed in te richten, wordt er een securitybeleid uitgestippeld. Het naleven daarvan kan soms echter ingewikkeld zijn. Hoe pak je dit effectief aan?

Verschillende bedrijven breiden hun IT-landschap uit met nieuwe technologieën en applicaties. Dit heeft geleid tot een explosieve groei aan data. Een strategische beveiligingsplanning en prioriteitstelling van inspanning zijn nodig om de risico’s te beheren. Toch lopen de bedrijven tegen problemen aan. Zo is er bijvoorbeeld een gebrek aan interne expertise. Dit leidt bij middelgrote bedrijven doorgaans tot een reactieve security-aanpak. Hierdoor worden er pas maatregelen genomen na een mislukte controle, bij datalekken of bij dreigende gevolgen door het niet naleven van wettelijke vereisten.

Organisaties moeten echter een effectieve manier vinden om de data te beveiligen. Hierdoor komt niet alleen de IT-afdeling onder grotere druk te staan, maar ook nemen de risico’s intern toe. Ben je benieuwd hoe je een effectief beleid hanteert? Onderstaand formulier geeft je toegang tot een document waarin Dell Technologies (in samenwerking met Intel) er verder op in gaat.