2min

Als IT decision maker ben je vaak op zoek naar tools ter ondersteuning van je security-beleid. Er zijn echter veel oplossingen die allemaal met verschillende beloftes komen, waardoor het lastig is om de gewenste producten voor jouw specifieke situaties te vinden. Een technologie-partner kan hierbij helpen, door te ondersteunen bij de inventarisatie en het uitrollen van de juiste tools. Op die manier verhoog je het security-niveau en zijn devices, infrastructuur en data een stuk veiliger.

De uitdagingen die bij het uitvoeren van het security-beleid komen kijken, lopen per industrie en bedrijfsomvang uiteen. In een whitepaper van Dell Technologies (Dell Technologies oplossingen zijn mogelijk gemaakt door Intel) wordt er specifiek ingegaan op de uitdagingen en oplossingen voor het middensegment. Belangrijk is dat er vanaf het begin rekening wordt gehouden met het inbouwen van security. Dat betekent:

  • Je moet nieuwe technologie implementeren ter ondersteuning van de veiligheid van het personeelsbestand dat zich voortdurend ontwikkelt. Het aantal werknemers kan afnemen of toenemen, maar ze kunnen bijvoorbeeld ook op nieuwe locaties gaan werken (mede door thuiswerken). Hier dient het security-beleid op aangepast te worden.
  • Bekijk of de huidige apparaten en infrastructuur kwetsbaar zijn voor een aanval. Hoe kan je deze gaten dichten?
  • Het implementeren van policies voor het beschermen van data wordt steeds belangrijker. Mede vanwege nieuwere wet- en regelgeving en de privacy-zorgen binnen de maatschappij.

Dit zijn slechts een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voor een goed security-beleid. In onderstaande whitepaper wordt uitgelegd waar je nog meer rekening mee moet houden en wat een technologiepartner hierin kan betekenen, zodat je meer structuur brengt in je security-beleid.