2min

Tags in dit artikel

, ,

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een mobieltje. Sommigen kunnen bijna niet zonder, zoals veel jongeren. Op veel plaatsen, zoals op het werk en op school, moet het mobieltje uit. De jongeren hebben er echter iets op gevonden. Er is een ringtone beschikbaar die volwassenen niet kunnen horen.

Een beveiligingsbedrijf in het Engelse Wales heeft een tijd terug een uitvinding gedaan. Het bedrijf ontwikkelde een hoogfrequentiegeluid genaamd Mosquito. Het doel hiervan was om hangjongeren op bepaalde plekken te verdrijven. Er werd een toon afgespeeld die zo irriteerd dat je vanzelf de hangplek verlaat. Maar hoe kan het dat alleen jongeren het geluid horen? Dat is eigenlijk heel simpel. Naarmate mensen ouder worden neemt het vermogen om hoge frequenties waar te nemen af. Het is dus mogelijk dat de hoge tonen door de meeste mensen van 25 jaar of ouder niet meer gehoord kunnen worden.

De ringtone wordt al gebruikt door jongeren. Het is natuurlijk ideaal als je hoort dat je een sms’je hebt ontvangen, en de leraar niets in de gaten heeft. Veel jongeren vergeten hun telefoon nog wel eens op het profiel "stil" te zetten voordat ze deel nemen aan de les.

Echter is de ringtone niet helemaal hetzelfde als het geluid van de Mosquito. Dit verklaart woordvoerder Simon Morris van Compound Security, het bedrijf wat de Mosquito uitvond. Het schijnt wel om een goede imitatie te gaan.

Het zal dan waarschijnlijk ook niet lang meer gaan duren voordat bedrijven zoals Jamba dergelijke ringtones gaan aanbieden in hun reclames.