1 min

Tags in dit artikel

Groningse minima met kinderen die op het voortgezet onderwijs zitten kunnen volgend jaar voor een klein bedrag een computer krijgen die voorzien is van een internetaansluiting. Dit heeft het Groningse college van Burgemeester en Wethouders voorgesteld aan de gemeenteraad.

"Een goede computer is onmisbaar in het voortgezet onderwijs, en het college accepteert het niet dat er een digitale kloof ontstaat doordat een deel van de ouders geen pc met internet kan betalen", licht wethouder Peter Verschuren van Sociale Zaken toe.

"Wij willen daar resoluut mee afrekenen, en kiezen daarom voor nieuwe, moderne pc’s, inclusief internet en servicecontract."

Minder bedeelden krijgen de keuze tussen een pc met printer en internetabonnement voor tien euro per maand, of een vergoeding van twintig euro als ze al een goede pc hebben. Verschuren: "De keuze is aan de ouders. We gaan niet thuis kijken of er al een computer staat en of die nog goed genoeg is."

De pc zal onder een leasecontract vallen van vier jaar. Daarna kan het gezin kiezen om de computer alsnog voor een klein bedrag over te nemen, en ook alle internetkosten worden vier jaar lang betaald.