1 min

Tags in dit artikel

, ,

Carl Howe voorspelt dat de iPad binnen een periode van 80 dagen, na de start van de pre-orders op 12 maart, een omzet van 1 miljard dollar binnenbrengt. Als deze voorspellingen uitkomen zal de iPad het snelst een omzet van 1 miljard dollar genereren van alle consumentenproducten in de geschiedenis.

Carl Howe, analist bij de Yankee Group, voorspelt en berekent Apple tegen het einde van de maand mei 1.5 miljoen iPads zal hebben verkocht. Door de populariteit van de verschillende iPad-varianten te onderzoeken berekent Howe dat de gemiddelde verkoopprijs uitkomt op ongeveer 645 dollar. Als de grote vraag naar de tablets tot het eind van de maand voortduurt zal de iPad het record tegen die tijd binnenslepen.

De aanname dat de grote vraag naar de iPad deze maand aanhoudt wordt gestaafd door de herhaling van het verkoopsucces van de WiFi iPad, door de later verschenen 3G-uitvoering. Naar alle waarschijnlijkheid zal Apple verkoopsucces naar recordhoogte stijgen, mede omdat de internationale verkoop nog van start moet gaan.

Apple zal vandaag de prijzen voor landen buiten de Verenigde Staten vandaag bekend maken. Dit betreft Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Voor de eerdergenoemde landen zal Apple maandag ook beginnen het met aannemen van voorbestellingen. Nederland is volgende de huidige planning eind juli aan de beurt.