1 min

Microsoft-oprichter Bill Gates heeft afgelopen weekend in een interview met CBS News een boekje opengedaan over zijn relatie met Apple-oprichter Steve Jobs. De twee werden vaak als elkaars aartsrivalen gezien.

Bill Gates is in het interview niet te beroerd om Jobs’ talent voor ontwerp te prijzen. "Ik zou graag hebben gehad dat ik zo’n gevoel voor design had. Alles wat hij uitbracht moest in een bepaalde stijl passen. Zelfs zonder technische kennis kon Steve daardoor fenomenale producten op de markt zetten," licht Gates toe.

In het interview gaat Gates in op de strijd op het gebied van tablets. Daarover geeft de topman aan dat Apple de eerste slag op die markt duidelijk gewonnen heeft, ondanks dat Microsoft al lang voor de iPad tablets op de markt had.

Gates geeft aan dat er in grote mate sprake was van wederzijds respect. Wanneer de laatste dagen van Jobs aan bod komen, wordt Gates zelfs wat emotioneel. Gates bezocht hem op zijn sterfbed, waar ze praatten over uiteenlopende zaken als het verleden en familie. Jobs en Gates groeiden volgens de laatstgenoemde praktisch gezamenlijk op.