1 min

Vanuit Zuid-Korea komt steeds meer nieuws overwaaien met vermoedelijke specificaties van de Samsung Galaxy S5. Het laatste bericht luidt dat deze smartphone maar liefst 4GB werkgeheugen meekrijgt.

Hoewel de berichten over het moment van de lancering variëren van januari tot maart komend jaar, kan vrijwel zeker worden gesteld dat Samsung de Galaxy S5 zal gaan uitrusten met een 64bit Exynos 6-processor. Begin deze week dook in Zuid-Korea het bericht op dat de Galaxy S5 een werkgeheugen van 4GB mee zal krijgen. Dit betekent dat deze smartphone de eerste zal zijn met zo’n hoeveelheid werkgeheugen. Ter vergelijking, het huidige topmodel van Samsung, de Galaxy S4 (review), draait op 2GB werkgeheugen.

Eerder ontstond er kritiek op het nut van de 64bit Apple A7-processor in Apple’s iPhone 5S (review), gezien deze telefoon wordt ondersteund door enkel 1GB werkgeheugen. Volgens fabrikant Qualcomm komt een dergelijke 64bit-processor pas tot zijn recht bij minimaal 4GB werkgeheugen. Samsung paste al eerder een ruim werkgeheugen toe in de Galaxy Note 3, deze verliet de fabriek met 3GB werkgeheugen.

Naast het 4GB werkgeheugen in de Samsung Galaxy S5, zal deze vermoedelijk worden voorzien van een achterkant van kunstleer. Tevens gaan er geruchten dat de Galaxy S5 een oogscanner zal meekrijgen.