2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Inleiding

LG is er vaak als eerste, of één van de eersten bij als er belangrijke, ingrijpende of interessante nieuwe ontwikkelingen zijn qua hardware. Zo was LG één van de eersten met een telefoon met aanraakgevoelige toetsen, een dualcore-processor en nu ook met een telefoon die 3D-beeld kan tonen.

Vandaag behandelen we de LG Optimus 3D. De naam zegt het al, deze telefoon richt zich voornamelijk op 3D-beelden. Naast het weergeven van 3D heeft deze telefoon echter nog een interessante eigenschap, het maken van 3D-foto’s, door middel van twee lenzen die zich aan de achterkant van het toestel bevinden.



Veel mensen zullen zich afvragen of ze een brilletje op hun neus moeten zetten voordat ze de 3D-beelden kunnen zien. Gelukkig is het antwoord hierop een volmondig ‘nee!’. Net als met Nintendo’s 3DS zal het menselijk oog in staat zijn om de 3D-beelden zonder extra hulpmiddelen te kunnen waarnemen. Het is natuurlijk ook wel zo prettig dat je niet overal hoeft te gaan en staan, samen met je 3D-brilletje en je telefoon. Het is ook niet voor niks dat dergelijke apparaten hun weg niet hebben gevonden naar de grote consumentenmarkt. Men zit daar nou eenmaal niet op te wachten.

Maar, met of zonder bril, de hamvraag blijft: heeft 3D nou eigenlijk wel zin op zo’n klein schermpje? Heeft het een meerwaarde? Natuurlijk behandel ik deze vraagstukken in deze review. Verder ga ik in op het uiterlijk van de telefoon, de gebruikservaring zonder 3D en de prestaties van het apparaat.

De Optimus 3D is in de winkel verkrijgbaar voor een prijs van ongeveer 420 euro.