3D-scherm
Zoals inmiddels duidelijk mag zijn heeft de Optimus 3D een scherm dat 3D-beelden kan produceren. Dit scherm is vergelijkbaar met het scherm van de Nintendo 3DS, hoewel er wel wat voordelen aan zitten.Bij de 3DS is het namelijk zo dat er één perfecte kijkhoek is en dat het scherm daarvoor ook nog eens op constant dezelfde afstand moet zijn van het gezicht. De Optimus 3D is al wat vergeeflijker en ondersteunt op de horizontale as veel verschillende kijkhoeken. Als je de telefoon naar links en rechts kantelt zal je op verschillende momenten merken dat het beeld ‘schakelt’ tussen verschillende weergaven, een beetje het zelfde als de 3D-flippo’s uit de goede oude tijd.

Het is zelfs zo dat er meerdere mensen tegelijk kunnen genieten van een 3D-beeld. Hoewel, genieten? De resolutie is vrij laag en het beeld blijft te allen tijde wat vaag, helaas. Dat ligt niet zo zeer aan de telefoon, maar aan de huidige 3D-technieken in het algemeen. Persoonlijk heb ik nog geen echte sublieme ervaringen gehad met 3D en ook de Optimus 3D kan daar geen verandering in brengen.
Hoewel ik wel degelijk zie dat de beelden enigszins uit het scherm komen, ben ik allerminst onder de indruk van de diepte die het brengt. Eén van mijn collega’s merkt simpelweg op "Ze maken het scherm wat vager en noemen het 3D". Een vrij pakkende omschrijving, want hoewel er wel wat diepte is, verlies je met dit soort 3D-technieken ontzettend veel beeldkwaliteit. Het is echt alsof je naar de 3D-flippo van vroeger zit te kijken, met als enige verschil dat het beeld nu zelf beweegt, in plaats van dat je de flippo moet kantelen om het effect te veroorzaken.
Features
Met de 3D-knop, welke links onderaan het toestel is geplaatst kan het 3D-menu worden geopend. Vanuit dit menu krijgt de gebruiker toegang tot een 3D Galerij, de 3D Camera, 3D Games & Apps, YouTube 3D en de 3D Handleiding.

3D Handleiding
In de handleiding-applicatie wordt aangegeven hoe je het beste gebruik kan maken van het scherm. Hier staat bijvoorbeeld vermeld dat je je het beste zo’n 30 tot 40 centimeter van het scherm kan bevinden, wat de zogenaamde sweet-spot wordt genoemd.
3D Galerij
In de 3D Galerij vind je allerlei pre-loaded 3D-filmpjes terug, zodat je het echte 3D-gevoel, zoals het bedoeld is, kan ervaren. De filmpjes zijn van goede kwaliteit en je kan hier ook nog verschil maken in de 3D-mode, door het extremer of minder extreem in te stellen. De mate van 3D is afhankelijk van welke afstand je gezicht is.
Als je zelf 3D-foto’s of -video’s maakt, zullen deze ook in deze galerij verschijnen.

3D Camera
Zoals gezegd heeft de telefoon twee lenzen, waarmee 3D-foto’s of video’s kunnen worden gemaakt. De camera-applicatie is verder weinig anders dan andere applicaties, er van afgezien dat de gebruiker zelf kan aangeven in welke mate het 3D-beeld kan worden weergegeven. Overigens is het ook prima mogelijk om 2D-foto’s te maken.
Helaas zit er geen vorm van ofwel optische- als digitale zoom in de camera-functie verwerkt.

3D Games & Apps
In deze applicatie worden alle games en andere applicaties verzameld welke een 3D-beeld ondersteunen. LG levert de telefoon standaard met vier games welke deze beelduitvoer ondersteunen. Het gaat om de games Nova, Asphalt 6, Lets Golf 2 en Gulliver’s Travels.
Ook bij de games is het mogelijk om de 3D-beelden uit te schakelen.

YouTube 3D
De laatste applicatie is YouTube 3D. In deze applicatie wordt het 3D-kanaal van YouTube weergegeven, zodat de gebruiker slechts filmpjes in 3D-formaat voorgeschoteld krijgt. In de normale YouTube-applicatie is het overigens ook mogelijk om 3D-video’s te bekijken.