2min

Gemiddeld maken we elke dag wel één of meerdere foto’s met onze smartphone, als je dan voor het bedrijf ook wat foto’s moet maken dan is het een kleine stap om die wel even met je smartphone te schieten. Toch is dat niet verstandig omdat het eindresultaat simpelweg niet zo mooi is als met een spiegelreflexcamera.

Zeker als je de allernieuwste iPhone 7 Plus of een Samsung Galaxy S7 (Edge) hebt is het maken van foto’s tegenwoordig zeer eenvoudig, je opent de camera-app, je mikt en je drukt af en over het algemeen heb je prachtige foto’s. De cameratechnologie in smartphones heeft de afgelopen jaren een grote vlucht gemaakt en heeft de compactcamera’s doen vergeten. Voor gebruik op sociale media en voor je privécollectie is het schieten van een foto met een smartphone prima, maar voor professioneel gebruik of een grote vakantie is een spiegelreflexcamera nog steeds aan te raden.

Het contrast, de diepte, helderheid en scherpte, kortom de beeldkwaliteit van een smartphonecamera kan niet opboksen tegen die van een spiegelreflex. Met een smartphone kun je een leuke foto maken, maar op de rand van de Grand Canyon staan, op het (virtuele) knopje drukken en verwachten dat je een mooie scherpe foto krijgt met veel diepte is wat te veel gevraagd.

Dat geldt ook als je foto’s gaat maken van je bedrijf, de producten die je verkoopt of de mensen waar je mee werkt. Ons advies is dan ook om altijd een spiegelreflexcamera te gebruiken voor dit soort doeleinden en dat hoeft echt niet duur te zijn, voor een paar honderd euro heb je al een goed exemplaar.