3min

Tags in dit artikel

, , ,

Het is na ongeveer een halfjaar stilte weer eens tijd voor een WhatPulse Megaflush. De laatste was alweer in mei 2006. Een leuke bijkomstigheid is dat het WhatPulse team vandaag precies 1 jaar bestaat. Des te meer reden om het WhatPulse team weer eens onder de aandacht te brengen.

Wat is WhatPulse?

WhatPulse is een klein programmaatje dat je op je pc kunt installeren. Vervolgens telt het hoeveel toetsaanslagen, muisklikken je maakt. Ook wordt bijgehouden hoeveel (kilo)meters je aflegt met je muis. Dit wordt periodiek verzonden naar de WhatPulse server. WhatPulse is begonnen als een simpel tooltje voor mensen die eens willen weten hoeveel ze nou typen op een dag, maar is uitgegroeid tot een behoorlijk populair tijdsverdrijf.

Zo zijn er zogeheten teams, waar je als lid van WhatPulse bij kunt komen. Zo kun je van een grote groep mensen zien hoeveel die bij elkaar typen. Dit is dan weer te volgen in de diverse ranglijsten, waardoor er ook nog een soort van competitie gaande is.

Als je meer wilt weten over WhatPulse, en ook als je mee zou willen doen, kan je terecht in het Typen voor Techzine forum topic terecht. Daar staat wat uitgebreider uitgelegd hoe alles in zijn werk gaat.

Het Techzine team

Techzine doet inmiddels een jaar mee met WhatPulse. In die tijd zijn we behoorlijk snel gestegen, van de laatste plek tot een respectabele plaats binnen de top 50 tegenwoordig.

Maar uiteraard willen we nog verder stijgen, om uiteindelijk in de top 10 terecht te komen. Hiervoor kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Dus hierbij een oproep aan iedereen die nog niet meedoet met WhatPulse: schrijf jezelf in. Je hoeft er praktisch niks voor te doen: alleen een programmaatje te installeren, en gewoon te typen zoals je normaal doet.

MegaFlush

Nu komen we bij het punt aan waar dit bericht in eerste instantie om ging: de MegaFlush. Een MegaFlush klinkt heel spannend, maar in feite komt het er op neer dat een grote groep leden tegelijkertijd hun toetsaanslagen niet dagelijks versturen naar WhatPulse, maar opsparen tot een bepaalde datum en dan tegelijk versturen. Dit alles is er op gericht om op die ene dag zoveel mogelijk plaatsen te stijgen in de ranglijst.

Er is nu dus een MegaFlush gepland. De einddatum is 23 en 24 december van dit jaar. Dat zijn dus de dagen waarop iedereen zijn/haar toetsaanslagen zal versturen.
Iedereen die met WhatPulse meedoet kan ook meedoen aan de MegaFlush. Meer informatie, en gezellige overleg over deze MegaFlush, vind je in het speciale MegaFlush forum topic.

Statistieken

Tot slot willen we nog even van deze gelegenheid gebruik maken om te laten zien hoe snel het Techzine WhatPulse team is gestegen dit jaar.

Resultaten Megaflush april 2006
1 januari 2006 18 oktober 2006 Stijging
Plaats op ranglijst 639 44 +595
Aantal deelnemers 73 233 +160
Aantal toetsaanslagen 30.810.544 426.735.144 +395.924.600
Aantal muisklikken 15.708.937 174.032.221 +158.323.284