min

Tags in dit artikel

, ,

Een tijdje geleden hebben wij in de titelbalk bij alle content een aantal iconen toegevoegd. Echter hebben we nooit goed gecommuniceerd waar deze iconen nu eigenlijk voor zijn. Bij deze dus een uitleg.

Het gaat om de iconen die hieronder op het plaatje staan. Rechts naast de mooie rode pijl:

Zoals je misschien al was opgevallen linken al deze iconen naar externe website. Even een lijstje van links naar rechts gezien:

  1. EKudos.nl
  2. Digg.com
  3. Nujij.nl
  4. MSN Reporter
  5. Technorati
  6. Del.icio.us
  7. (Fout melden in artikel, hoort er niet bij)

Al deze sites, behalve Del.icio.us, verzamelen headlines van nieuwe blog / content posts. Op basis van populariteit worden daar toplijsten van gemaakt. Hoe populairder hoe beter het in beeld komt en hoe meer bezoekers Techzine hier dus voor terug ontvangt. Del.icio.us is kort door de bocht een soort link verzamelplaats. Als je daar een account hebt kan je gemakkelijk een link naar Techzine toevoegen via die knop.

Wat is nu de bedoeling?

De bedoeling is dat als je bijvoorbeeld een download of nieuwsbericht leest wat je echt heel erg boeiend vind en die echt gelezen moet worden door meer mensen, dan klik je op een icoontje van een van de sites waar je lid bent. Vervolgens zal het bericht of worden toegevoegd aan deze site. Of je kan er op stemmen zodat deze hoger komt.

Het nadeel is dus dat je op alle sites een account nodig hebt om te kunnen stemmen / toe te voegen. Het is in elk geval een redelijk nieuwe trend waar veel sites aan mee werken en Techzine dus ook.

Meest gebruikte iconen:

Er zitten een aantal nationale sites tussen en een aantal internationale sites. Om even aan te geven wat de meest gebruikte zijn binnen Nederland. De 1e Ekudos, de 3e Nujij.nl en de 4e MSN Reporter. Worden in Nederland het meest gebruikt. Dus als je wel hieraan mee wilt werken maar niet op alle sites. Die 3 worden het meest gebruikt!

Ik snap dat er genoeg mensen zijn die echt geen zin hebben om zich te registreren op die sites of om op z’n icoontje te klikken. Prima, het is niet verplicht :)

Maar voor de mensen die Techzine graag steunen in het groei proces en wel lid willen worden en op die iconen willen klikken. Alvast heel erg bedankt.

Indien mijn uitleg niet helemaal duidelijk is. Je weet wat je moet doen. Plaats een reactie dan probeer ik het wat duidelijker te maken.

met vriendelijke groet,

Coen van Eenbergen
Webmaster Techzine