Vanaf Techzine v2 is er een zogenaamde ontwikkel blog geopend. Er zijn meerdere redenen voor het openen van deze blog. De slechte reden is dat de changelog sectie is verdwenen en we toch ergens de storings- en onderhoudsmeldingen moeten kunnen posten.

De beste reden is echter dat we jullie (bezoekers en leden) meer willen betrekken bij de ontwikkeling van Techzine. Zoals je ziet hebben wij de basislijnen uitgezet met deze nieuwe versie, gekeken naar de reacties hierop en de poll is merendeel zeer positief. Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee maar we zijn er nog lang niet.

Het forum is nu oud en lelijk dus daar gaan we binnenkort aan beginnen om deze ook om te toveren tot een nieuw forum met geweldige functies en het Techzine v2 design. Binnenkort kan je hier een blogpost over verwachten dan krijgen jullie ook de mogelijkheid om jullie ideeën over een forum en functies die een forum moet bevatten te geven.

Nu gaan we het hebben over hoe we nu verder gaan en wat je de komende tijd kan verwachten op deze blog.

Wij hebben het idee dat we de laatste jaren een beetje zijn afgedreven van het community idee en meer richting contentsite gingen. Dus puur het brengen van artikelen en een mogelijkheid tot reageren hierop. Kan op zich ook heel goed zijn maar dat willen we niet. We willen beide, we willen én goede content brengen én een goede community zijn.

Nou een community begint bij de bezoekers en leden en daarom hebben we ervoor gekozen om jullie veel meer inspraak te geven in de ontwikkeling (daarom deze blog), zodat ik met regelmaat vragen en polls kan stellen over nieuwe functies, ideeën en hersenspinsels.

Uiteraard ga ik mijn best doen om al jullie reacties op deze blog te lezen en indien er meerdere mensen vragen om een nieuwe functie of aanpassing, ga ik dit overwegen en zal er waarschijnlijk een blogpost met een poll komen zodat iedereen zijn mening kan geven. Over het algemeen zal de meerderheid ook beslissen, uiteraard kan ik ook anders beslissen. Commercieel moet het ook verantwoord zijn. Ideeën als alle banners weghalen zullen het niet gaan halen bijvoorbeeld. ;)

Om de community nog meer vorm te geven, hebben we ook de reactiemogelijkheid helemaal opengetrokken. Je kan ongeveer op alles reageren op de website. Onderdelen waar je nu op kan reageren waar het voorheen niet kon: profiel, galerij, vraag en aanbod en systeem specificaties. Op de laatste kon heel vroeger wel worden gereageerd en gezien deze reacties nooit zijn gewist zijn ze in ere hersteld!

Ook is het vanaf TZv2 mogelijk om als bezoeker een gastreactie te plaatsen. Je moet hiervoor echter wel een captcha code overtypen, dit om botjes tegen te houden. Vind je de captcha irritant? Dan kun je beter gewoon lid worden.

Uiteraard is er nog veel meer veranderd sinds Techzine v2. Hier willen we de komende 2 weken dieper op ingaan in aparte blogposts. We zijn nu nog bezig met het handmatig omzetten van bepaalde content dus we gaan dingen behandelen zodra wij ook klaar zijn om ermee te pronken ;)

We hopen in elk geval door jullie actief mee te laten beslissen over de toekomst van Techzine, dat we het community gevoel een extra impuls geven, ook weer wat transparanter worden, en weer dichter bij de bezoekers en leden komen. Uiteindelijk natuurlijk ook om een nog betere website te maken!

Van de week gaan we de eerste nieuwe functies bespreken, tot dan!