Civil stopt met modereren en teamleider functie

Zoals al is aangekondigd in de changelog: "-Ko- wordt Teamleider Forum" stop ik met mijn teamleider en moderator functie. De redenen daarvoor zal ik hieronder toelichten.

Techzine ontgroeid
Ik had de laatste tijd het gevoel dat ik Techzine ontgroeid was. De topics en het aansturen en leiding geven aan de crewleden interesseerde me steeds minder. Jaren lang ben ik bijna elke dag als vanzelf naar het forum gegaan om de voor mij bekende fora langs te gaan. Ik heb dat echter niet meer, zelfs de topics in G&W interesseren me niet meer zoveel. Al zal ik mijn neus daar echt nog wel laten zien zo af en toe. Maar als moderator vind ik dat je meer feeling moet hebben met een forum. Ik heb mezelf namelijk altijd voorgenomen om als mijn interesse in het forum er niet meer is daarmee te stoppen.

Admintaken
Mijn taken als admin/teamleider zijn altijd een welkome aanvulling naast de taken als moderator. Ik heb het altijd leuk gevonden om mee te denken over het reilen en zeilen van Techzine en hier sturing aan te geven. Ik ben hier destijds als vanzelf ingerold omdat ik mij meestal nadrukkelijk bemoeide met de discussies binnen de crew. Ook mijn functie als developer die ik al vrij lang heb gaf mij vrij automatisch een positie midden in de discussies. Dit werk kost echter vrij veel energie terwijl ik niet meer het gevoel heb dat het resultaat daar ook altijd uit komt. Daarom vind ik dat ik anderen een kans moet geven om er meer uit te halen.

Development
In ieder geval voorlopig blijf ik het development voor Techzine nog wel doen. We zijn momenteel (en al geruime tijd) bezig met het realiseren van compleet vernieuwde software voor de frontpage. Dit zal een enorme verbetering van de mogelijkheden en werking van de frontpage bieden, maar is wel enorme klus die (voor mij in ieder geval) in de vrije tijd gerealiseerd moet worden. Na het online komen van de software en het oplossen van de eventuele bugs in de periode daarna zal ik besluiten of ik deze development functie blijf vervullen.

Conclusie
Helemaal weg ben ik nog niet, maar ik leg wel alle ‘publieke’ taken neer en ga veel meer achter de schermen aan de gang. Normaal gesproken had ik na deze changelog dus zwart geweest, maar ik blijf toch nog even mijn vertrouwde gele kleurtje houden in plaats van het rood, blauw en geel :)