min

Tags in dit artikel

Beste leden en bezoekers van Techzine,

Via dit bericht wil ik melden dat ik mijn functie als hoofdredacteur van Techzine neerleg en me niet beschikbaar zal stellen voor een andere functie. Kortom, ik zal geheel uit de crew van Techzine stappen. Misschien komt het als een verrassing, misschien niet, ik zal in ieder geval uitleggen waarom ik tot dit besluit gekomen ben.

Ik zit nu alweer 5,5 jaar in de crew, het eerste jaar als nieuwsposter, daarna als eind/hoofdredacteur. In eerste instantie schreef ik nog enorm veel nieuws, maar naarmate meer mensen de rol van nieuwsposter kregen heb ik me meer gericht op het redigeren. Ik heb geprobeerd de contentvoorziening van Techzine naar een hoger niveau te brengen, op het gebied van kwantiteit, maar nog belangrijker, ook de kwaliteit. Ik had er lol in om nieuwe jongens te coachen en me te verdiepen in taalgebruik. Ook het onder de aandacht brengen van Techzine bij externe partijen door persconferenties te bezoeken was iets wat ik graag deed. Uiteraard is ook een groot deel van mijn Techzine-tijd gaan zitten in het begeleiden van projecten, het maken van topics, het meedenken in discussies en last but not least de ontwikkeling van TZv2.

Techzine is de afgelopen jaren best wel gegroeid in mijn ogen en ook steeds bekender geworden in ICT-land. Ik vond het fantastisch om daaraan bij te kunnen dragen. Op een gegeven moment zijn we op een punt aangekomen waarbij er belangrijke keuzes gemaakt moesten worden voor Techzine. We waren tenslotte uitgegroeid van een hobbyclubje tot een online uitgever die bepaalde targets wil halen op het gebied van kwaliteit en kwantiteit.

Om verder te kunnen groeien moeten er doelen vastgesteld worden en plannen worden gemaakt. Ik heb een duidelijk idee over deze doelen en heb ook een duidelijke mening over hoe en door wie dit vormgegeven zou moeten worden. We zijn tijdens dit proces tot de conclusie gekomen dat we daarin op een aantal punten van mening verschillen. Ik wil daar verder niet specifiek op ingaan, het is tenslotte maar mijn mening en het gaat er niet om wie er wel of niet gelijk heeft. Wel merkte ik hierdoor de voortgang van de plannen in de weg zou gaan staan en als ik voor Techzine iets doe, dan moet het Techzine ten goede komen.

Ik heb nog met Mark (Civil) gesproken om te kijken of we gezamenlijk tot een plan te komen om het teamleiderschap voor de Frontpage samen te gaan trekken, maar dat is ons niet gelukt. Daarnaast is het na ruim 5,5 jaar crewlidschap ook wel eens tijd voor andere uitdagingen en hobby’s. Het plan ligt er nu en er wordt gewerkt aan een nieuw Techzine. Het is denk ik goed om andere mensen de kans te geven zich op mijn positie uit te leven en mee te denken aan de toekomst van Techzine, een frisse wind kan wonderen doen. Verder zijn er genoeg andere dingen die ik wil gaan oppakken, de tijd die ik nu in Techzine steek komt dan goed van pas.

Ik wil met name Coen en Robin bedanken voor alle kansen en mogelijkheden die ze mij gegeven hebben de afgelopen jaren, ik heb gigantisch veel geleerd, heb me kunnen ontwikkelen. Ik wil iedereen bedanken voor de waardering die ik heb gehad voor mijn werk, de samenwerking, de vriendschap en de betrokkenheid. Ik neem dan ook met pijn in het hart afscheid van Techzine en wens iedereen het allerbeste toe in de toekomst. Ik zal zeker nog rond blijven kijken op Techzine en hier en daar een mooi topic aanmaken of me mengen in een pittige discussie!

Een hartelijke groet,

Wouter Koning