min

Tags in dit artikel

10 maart 2004 was een mooie dag in de geschiedenis van Techzine (toen nog Tweakzone geheten) want toen kwam ik in de crew! Die dag is inmiddels ruim zes jaar en twee maanden geleden en sindsdien heb ik een hoop rollen binnen de crew vervuld. Van frontpage scriptposter (heb ik die ooit gepost??) en G&W-moderator (ja, dat is beter gelukt) ben ik in het developmentteam gekomen, ben ik teamleider van het forum geweest en heb ik achter de schermen sinds die tijd altijd op enige wijze een admin-rol vervuld.

Het laatste jaar had ik mij al teruggetrokken uit een actieve rol als teamleider van het forum en fungeerde ik alleen nog als developer. Echter ook die rol is na de release en het bugfixen van de nieuwste frontpage-update (TZv2) op een lager pitje beland. De developmentontwikkelingen binnen de site staan vanuit mijn zijde al een poosje stil omdat ik er geen inspiratie en zin meer in heb om daar een actieve rol in te vervullen. Kortom, de afgelopen tijd heb ik achter de schermen weinig meer toegevoegd op mijn gebruikelijke reacties in de diverse crewtopics na.
Aangezien te lang stilzitten niet goed is en ik het gevoel heb dat mijn rol in de crew hier is uitgespeeld ga ik Techzine eens vanaf de andere kant van het hek beleven. Voor mij een hele nieuwe ervaring aangezien ik op enkele maandjes na altijd crewrechten heb gehad.

Naast de developmenttaken, zie ik voor mij ook geen rol meer als teamleider binnen de frontpage of het forum. Op het forum heb ik deze rol enkele jaren met veel plezier vervuld. Echter met de ingezakte activiteit van het forum en de verminderde interesse van mijn zijde is het beter dat nieuwe gemotiveerde mensen gaan zorgen dat er een frisse wind gaat waaien.

Ik heb verder altijd veel plezier beleefd aan mijn periode in de crew. Het heeft mij ontzettend veel vrije tijd gekost, maar ook veel teruggegeven. Ik heb veel geleerd van het developpen voor Techzine, maar ook het “leiding” geven aan een groep crewleden geeft veel voldoening. Het gaat mij dan ook aan het hart om dat allemaal los te laten. Je moet echter stoppen als je denkt dat je rol is uitgespeeld en dat gevoel heb ik na al die jaren gekregen.

Ik wil uiteraard alle leden en crewleden bedanken voor de gezellige tijd. Uiteraard blijf ik als lid actief op Techzine, maar het zal ongetwijfeld minder actief zijn dan nu.

En nu geeft deze oude rot de pijp aan …, want aan alle verhalen komt een einde, zo ook aan mijn verhaal!