1 min

Tags in dit artikel

,

Peiling

Encryptie, of het versleutelen van bestanden zodat deze niet door ongewenste personen gelezen kunnen worden, speelt een steeds belangrijkere rol in de samenleving. Er worden namelijk veel meer gegevens opgeslagen door bijvoorbeeld bedrijven en de overheid, en dan is het toch van groot belang dat die gegevens veilig getransporteerd kunnen worden en privé blijven. Bij verlies of bij diefstal komt encryptie dan ook van pas.

Maar niet alleen voor bedrijven en de overheid is encryptie beschikbaar, ook de consument kan ermee aan de slag. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met PGP e-mails te versleutelen, zodat alleen degene voor wie het bericht bedoeld is de e-mail kan lezen, en geen ongewenste gasten zoals de internetserviceprovider of andere organisaties. Er zijn inmiddels al veel verschillende programma’s beschikbaar om zo’n beetje alle soorten te beschermen.

Dus, doe jij eigenlijk aan encryptie van bestanden of kan het je allemaal weinig schelen? Laat het weten door te stemmen in de peiling over encryptie van week 19.