1 min

Tags in dit artikel

,

Peiling

Onlangs bleek uit een onderzoek dat vier vijfde van de Nederlandse van boven de 15 jaar wel eens online is te vinden. Toch zijn de Nederlanders niet het langst online, die titel is voorbehouden aan de Britten, die gemiddeld 33 uur per week online doorbrengen. Daarbij hoort natuurlijk een snelle internetverbinding, en deze trend is dan ook duidelijk zichtbaar. De internetsnelheden worden namelijk steeds hoger.

Een voorbeeld is glasvezelkabel. Het begon allemaal in Nuenen, en is daarna verplaatst naar Eindhoven en nu begint zelfs OnsnetBrabant zodat heel Brabant van glasvezelkabel kan genieten. Maar Noord-Brabant is niet de enige. Ook in Amsterdam beginnen gelijksoortige projecten. Maar is glasvezelkabel wel de toekomst? ADSL kan namelijk vijf keer sneller, alleen dan blijft de uploadsnelheid nog achter en volgens de Universiteit van Utrecht is glasvezelkabel helemaal niet zo aantrekkelijk voor de consument omdat het te weinig voordelen biedt.

Vandaar dat de peiling van deze week gaat over internetabonnementen. Wat voor abonnement heb jij, ben je geïnterresseerd in glasvezelkabel en wat is je huidige snelheid? Stem in de peiling van deze week!