1 min

Tags in dit artikel

,

Peiling

Deze week gaat de peiling over Voice-over-IP, ook wel simpelweg internettelefonie genoemd. Het bellen tegen vaste lage tarieven is al één reden om met VoIP te bellen. Andere redenen om met VoIP te bellen is dat het locatie onafhankelijk is, een betere kwaliteit heeft, het bellen van pc-naar-pc gratis is en dat videoconferencing mogelijk wordt. Hierdoor is internetbellen ook aantrekkelijk voor bedrijven.

Met als goed voorbeeld Skype. Skype is op dit moment de bekendste en misschien ook wel de verstgevorderde. Het is mogelijk om met dit programma groepsgesprekken te voeren, bestanden uit te wisselen en sms’jes te verzenden. En natuurlijk de mogelijkheid om te telefoneren naar een mobiele of vaste telefoonlijn. Het programma maakt gebruik van het p2p-protocol en heeft een erg goede gesprekskwaliteit.

Helaas kan het ook fout gaan, zo bleek donderdag tot en met zaterdag. Gebruikers konden niet meer inloggen omdat, volgens Skype, veel pc’s tegelijkertijd herstartten omdat Microsoft pas updates had uitgebracht. Ook ondersteunt Skype nog geen alarmnummers.

Deze peiling gaat dan ook over de ervaringen die je hebt gehad met internettelefonie. Stem daarom in de peiling van week 34 en laat een reactie achter!