2min

Tags in dit artikel

,

Dit keer is het tijd voor een iets uitgebreidere peiling over een onderwerp waar je wel honderden vragen over kan verzinnen, namelijk het aanschaffen van een computer. De meeste mensen bezitten inmiddels wel een computer, sommigen hebben er zelfs meer in bezit.

Computers zijn er ook in allerlei soorten en maten en er zijn onnoemelijk veel verschillende merken. Binnen de markt zijn er ook nog verschillende kampen die elk een eigen aanpak kiezen. Zo staat Apple bekend om haar alles-in-concept en design, terwijl Dell juist voor de prijs en veel opties op het gebied van configuratie gaat. Andere fabrikanten, zoals Shuttle gaan weer voor compacte modellen, terwijl bedrijven als Alienware de meest gewaagde designs en extreme specificaties kiezen.

Er is dus voor iedereen wel wat wils. Ben je niet zo handig met computers dan kun je een kant-en-klare machine bestellen of hem in elkaar laten zetten door de fabrikant of winkel. Veel mensen kiezen er echter voor om alle onderdelen los aan te schaffen en de hele computer zelf in elkaar te schroeven. Anderen gaan nog een stapje verder en ontwerpen en bouwen hun eigen behuizing en drijven hun hardware tot het uiterste door overklokking.

De peiling van deze week gaat dus over jouw voorkeuren als je een computer aanschaft, schroom niet om je keuzes toe te lichten middels een reactie! Als je bijvoorbeeld alleen een desktop of alleen een laptop hebt, dan kan je de andere vragen invullen alsof je nu een laptop of desktop zou moeten aanschaffen.

Thuisgebruik

Wat vind jij belangrijk aan een computer of laptop

Hoe koop je een pc

De aanschaf

Merken

Gebruik van je pc of laptop