5min

Tags in dit artikel

, ,

I can see…

Begrijp me niet verkeerd: Als je een fanatieke gamer bent en vaak LAN-party’s bezoekt dan is Campzone waarschijnlijk voor jou de hemel. Maar voor die ene middag dat Michiel en ik er waren kwam het daar niet bij in de buurt. Verre van zelfs.

Codemasters Campzone wordt gehouden in Oirschot. Vlak buiten Eindhoven bij Eindhoven Airport, wat niet ver is van waar ik dit verslag typ. De locatie ligt echter midden in een grasveld en er is geen verharde weg te vinden. als je dan met het openbaar vervoer aankomt moet je nog een eindje lopen. Niets ergs natuurlijk, ware het niet dat dit 2007 is. Het jaar van de opwarming van de aarde met… een heleboel regen.

[center]Niets dan regen…[/center]
Daarnaast waren Michiel en ik te laat. En hebben we dus de helft van de persconferentie van Clive Baker’s: Jericho gemist. Evenals Turning Point: Fall of Liberty, die we overigens niet konden spelen. En dat is jammer want die games zijn best wel vet.

[center]De presentatie van Jericho[/center][/b]
Oké, tot zover negatieve punten. Wanneer je nieuw bent met LAN-party’s en Campzone zal ik even uitleggen hoe het precies gaat. Je neemt je tent, computer en goede humeur mee en gaat elf dagen lang op een veldje met andere gamers gamen. Natuurlijk is er voor Campzone één algemene webchat en forum. En het is natuurlijk ook erg gezellig en genoeg te doen, mits het goed weer is.

Helaas was het allesbehalve goed weer…[/b]

Bij Campzone heb je ook Field-admins, deze personen zijn verantwoordelijk voor de internet- en stroomvoorziening op een bepaald deel van het veld. Dus wanneer je internet het niet doet, zijn dat de personen waar je bij aan moet kloppen.

[center]Een boel netwerkkabels[/center]

..clearly now…

Alles was te zien in één centrale tent. Hier stonden, naast de nieuwe current-gen consoles, ook oude meuk, zoals PlayStations, NES-systemen en zelfs een antiek computersysteem dat maar twee kleuren kent. Het draaide natuurlijk allemaal om de current-gen games, vooral aan Jericho besteden we later nog wat aandacht.

Op de Xbox 360 was naast Jericho ook nog Overlord en Colin McRae: Dirt te spelen. Over Overlord en Dirt ga ik het natuurlijk niet meer hebben, want deze games zijn al lang en breed uit en ook al getest. Van Overlord kun je op onze website een review lezen.


Naast de current-gen games waren er ook oudere spelletjes te spelen. Zoals Dead or Alive op de PlayStation 2 of Duckhunt op de NES en vast nog wel een paar andere. Hier hebben we ons natuurlijk erg mee vermaakt, zeker omdat je alleen veel van deze games tegen elkaar kon spelen. De nieuwere games die op Campzone te zien waren, waren maar voor één speler speelbaar.

Hij gaat niet dood…

Michiel en Jochem achter de PlayStation

[/sub][/b]
Waar de pers natuurlijk voor kwam, was voor de game Clive Baker’s: Jericho. Je hebt de naam nu al een paar keer gehoord. De game is een actie-FPS-horror-game. Voor zowel de PlayStation 3 als Xbox 360. De game wordt ontwikkeld door Mercury Steam voor, hoe kan het ook anders, Codemasters.


Ik zal eerst wat vertellen over het verhaal. Voordat God Adam en Eva schiep, schiep hij de Firstborn. Deze wezens hadden echter een fout en ze werden verbannen naar een andere planeet. Alwaar ze wachtten tot ze onze wereld weer een bezoekje konden brengen. Wat ze in deze game dan dus ook gedaan hebben.De game combineert het vechten met traditionele wapens met bovennatuurlijke krachten en voegt daar een squad aan toe. Zo kun je in je squad wisselen van persoon. Deze personen hebben verschillende specialiteiten en wapens waarmee je dan weer puzzels op kunt lossen. Ook is het de bedoeling dat je je squad bestuurt door commando’s te geven.

Over het algemeen was wat we zagen erg goed uitgewerkt. En vooral de mix van verschillende oude gameplay en daaraan toegevoegd horror, strategie en actie kan leiden tot een erg goede game.

…the rain is gone

Naast het spelen van Jericho kon er ook gegamed worden op de Nintendo DS en Nintendo Wii, met Wii Sports. Op de Nintendo DS kregen we DTM Race Driver create & race te zien. En we zijn natuurlijk ook de velden doorgelopen.

In DTM Race Driver create & race gaat het niet alleen om racen. Het is namelijk ook mogelijk om zelf een racebaan te ontwerpen met de ingebouwde editor. Dit bouwen gaat erg makkelijk, je hoeft alleen maar met de stylus de baan te tekenen en het wordt direct vertaald naar een racebaan. Tot de haarspeldbochten aan toe.


Dat is ook waar de hele game om draait. Vandaar de titel Create & Race, natuurlijk. Naast de goeie graphics voor een DS-spel race je in een mooie bolide op je eigen gemaakte racebaan. Wat wil je nog meer op je DS, waar al zo weinig serieuze racegames op aanwezig zijn?Zoals je hierboven ziet kon je ook Wii’en en Xbox’en. Zo heeft Michiel geprobeerd Flatout Ultimate: Carnage te spelen. Dit verliep helaas niet zo goed, vooral gezien zijn ervaring met de Xbox 360. Maar ach, dat zie je wel in onze videoimpressie die je kunt downloaden.


[center]Speciaal radiostation voor gamers: Game FM[/center][/b]
Helaas heeft het de laatste paar dagen zo hard geregend dat zelfs de platen waar de auto’s over moesten rijden verzopen zijn. Hoe erg moet de zandweg dan wel niet zijn? En daardoor is er erg weinig te doen. Maar ach, als het goed is vermaak je je dan gewoon in je tent met een spelletje Prey of Call of Duty 2 of in de maintent, want daar is een LAN-party toch voor.

[center]De tent van…[/center]
Bij dit verslag hoort een videoimpressie:

  • Bekijk deze op YouTube
  • …of download de hoge kwaliteitsversie in het WMV-bestandsformaat.