2min

Samsung zal volgende week donderdag tijdens de IFA beurs de Galaxy smartphones Note en Wave 3 tonen aan het publiek, naast deze twee smartphones doet ook de Galaxy Tab 7.7 zijn intrede, een tablet van bijna 8 inch.

Samsung zal dus in totaal met drie nieuwe producten op de IFA verschijnen. Hoewel er door Samsung nog niets is bevestigd zijn deze drie apparaten al uitgelekt. De namen van de toestellen en afbeeldingen waarin de namen staan waren verborgen in een Samsung-app.

De app is door een ontwikkelaar ontleed om zo achter de namen van de toestellen te komen. De app telt op dit moment af naar het moment dat de persconferentie van Samsung op de IFA in Berlijn plaatsvindt. Daarna zullen de foto’s en specificaties van de toestellen worden vrijgegeven.

Om te beginnen komt er een Galaxy Note uit, voor ons is het echt gissen wat dit voor toestel zal worden. Dit kan een Android-toestel zijn maar zou ook Samsung’s eerste Windows Phone Mango toestel kunnen zijn. Verder komt Samsung met een Wave 3, hierover kunnen we met enige zekerheid zeggen dat dit toestel op Bada zal gaan draaien, Samsung’s eigen mobiele besturingssysteem.

Dan is er ook nog een nieuwe tablet waarmee Samsung gaat komen, tot op heden hadden we alleen gerekend op de introductie van de Galaxy Tab 8.9 inch. De Galaxy Tab 10.1 is inmiddels verkrijgbaar en de 8.9 inch zou het kleinere identieke broertje worden. Of de Galaxy Tab 7.7 ook identiek is aan de twee andere modellen is nog even afwachten, maar het ligt wel voor de hand.

Samsung zou er natuurlijk ook voor gekozen kunnen hebben om een tablet uit te brengen welke niet is gebaseerd op de nVidia Tegra 2 chip maar op Samsung’s eigen chips. De Galaxy Tab 7.7 zal in elk geval bedoelt zijn als opvolger van Samsung’s eerste tablet.

Op 1 september (volgende week donderdag) vindt de persconferentie plaatst van Samsung op de IFA en zal alles duidelijk worden.