Inmiddels zijn we alweer een maand verder na de lancering van Techzine-versie 3. Persoonlijk vind ik het alweer veel langer geleden lijken, maar de lancering was toch echt op 26 april. Techzine-versie 3 is mijns inziens een groot succes en een grote stap voorwaarts voor Techzine. Dat is niet alleen mijn persoonlijke mening, maar ook iets wat duidelijk naar voren komt in de reacties van leden, de websiteactiviteit en natuurlijk de statistieken.

Wel moet daarbij opgemerkt worden dat we er nog lang niet zijn, uiteindelijk zijn we er nooit. Het ontwikkelen van een website, zeker een ICT-website, mag nooit stil staan en hoort eigenlijk altijd voorop te lopen. Techzine loopt momenteel nog zeker niet voorop, maar er is afgelopen maand wel een grote stap voorwaarts gemaakt.

De grote vraag is natuurlijk: wat kunnen jullie als bezoekers en leden de komende tijd verwachten?

Om te beginnen zitten er nog wat kleine bugs in de website en diverse leden hebben lijstjes met featurerequests aangeleverd waaraan nog moet worden voldaan. Helaas kan niet aan alle verzoeken worden voldaan, maar het doel is om er in elk geval zoveel mogelijk te doen. Hierbij wordt ook gekeken naar haalbaarheid, eventuele commerciële invloed en hoe vaak iets is aangevraagd. Op basis daarvan wordt bepaald wat er eerst wordt ontwikkeld en wat niet.

Parallel aan het oplossen van bugs en het werken aan de verzoeken die leden hebben ingediend, probeer ik ook om nieuwe functies te ontwikkelen voor Techzine, die op een later tijdstip zullen worden geïntroduceerd. Ook dit is enorm belangrijk omdat er anders geen volgende stap voorwaarts kan worden gemaakt.

Een nieuwe functie waar momenteel aan wordt gewerkt is het beschikbaar maken van Techzine op de populaire mobiele platformen door middel van apps. Meer informatie kan ik hier op dit moment nog niet over geven, gezien de ontwikkeling hiervan zich nog in een prematuur stadium bevindt. Het doel is om deze zomer in elk geval deze apps beschikbaar te maken voor het grote publiek.

De website van Techzine zal de komende tijd echter ook verder worden verbeterd, deels door middel van eerder genoemde feedback van leden en deels met eigen ideeën die Techzine-versie 3 nog niet hebben gehaald. Hierbij alvast een korte preview:

  • Verbeteren myTechzine-gedeelte;
  • Verder uitbreiden van standaardforumfunctionaliteiten;
  • Herinvoeren van de forumopties, waarbij het een en ander kan worden gepersonaliseerd, evenals forumomschrijvingen, actievediscussielijst, etc;
  • Mogelijk maken van nicknamewijzigingen, maximaal 1 per jaar inclusief wijzigingslog;
  • En nog een hele waslijst aan kleinere zaken.

Tijdens de lancering vorige maand heb ik besloten om ook bugmeldingen toe te staan in het Techzine Support en Feedback-forum, iets wat denk ik een heel goede zet was, maar ook een heel intensieve. Heel veel leden hebben hier dankbaar gebruik van gemaakt en hebben discussies geopend en aangezwengeld om problemen te melden of zaken te melden die ze graag anders zouden zien.

Om te beginnen wil ik zeggen dat deze discussies van enorme waarde zijn voor de doorontwikkeling van Techzine. Leden die zelf in gesprek gaan over nieuwe functies en ook meteen de voor- en nadelen aankaarten, zijn erg fijn, want dat scheelt gewoon een hoop denk- en uitzoekwerk tijdens het ontwikkelen.

Wel is het zo dat door het enorme aantal discussies, het voor mij lastig is om overal goed en onderbouwend op te reageren. Daar kom ik simpelweg tijd voor te kort, als ik overal op in moet gaan houd ik gewoon geen tijd over om nog te ontwikkelen. Daarom ook deze blog om jullie als leden toch even op de hoogte te stellen van de lopende ontwikkelingen en te laten zien dat er dankbaar gebruik wordt gemaakt van jullie feedback!

Natuurlijk wil ik alle bezoekers en leden van Techzine bedanken, want zonder jullie bezoek was Techzine niet eens mogelijk, maar ik wil ook wat leden in het zonnetje zetten die mij de afgelopen maand of misschien wel maanden extra hebben geholpen met hun feedback op Techzine-versie 3.

Dit zijn de leden: shinchan03, Bolletje92, Donenzone, Civil, MartijnGP, gamemaster, tuintje, iCy^, snoepkast, hotdog92, henkdetrucker, wesel1993, rikadoo, FastFred, 666robin666, dacreator, X-Fire-X, steynieboy, peer8, Aep, CrazyRooster en Alexander82. (Uiteraard ook de mensen die ik mogelijk ben vergeten, het is niet met opzet maar ik heb zoveel discussies, PM’s en e-mails gekregen de afgelopen maand.)

Speciaal moet ik gewoon Donenzone, Civil en MartijnGP nogmaals even noemen want deze drie heren hebben een zeer bijzondere bijdrage geleverd.

  • Donenzone heeft voor de release menig dagdeel besteed aan het testen van de pre-releaseversie en daarbij ladingen met bugs gemeld.
  • Civil heeft na de release enorm veel goede feedback gegeven, waarvan een groot deel al is verwerkt in de website en een deel nog op de to-dolijst staat om verwerkt te worden. De meldingen van Civil moet menig actief lid zijn opgevallen.
  • MartijnGP vond de grijze kleurstelling van het forum ten tijde van de lancering duidelijk wat té grijs en besloot daarop een blauwe versie te ontwikkelen. Deze blauwe versie werd door veel leden meteen omarmd en geprezen, iets wat ik natuurlijk niet kon negeren, waarop ik vrij snel daarna het grijs hebt vervangen door blauw.

Ik hoop dat Techzine samen met alle bezoekers en leden deze stijgende lijn kan doorzetten en dat ik volgende maand wederom mensen kan bedanken voor hun bijzondere inzet om Techzine nog beter te maken! Mijn doel voor eind juni is in elk geval om alle besproken zaken te hebben weggewerkt en het liefst natuurlijk nog wat eerder.

(Indien je uitgebreid wilt reageren op deze blog verzoek ik je om dat in deze discussie te doen, dan blijft het overzicht behouden en kunnen andere daar ook makkelijker op reageren.)