2min

Forum

Tot slot wil ik ook nog even stilstaan bij het Techzine Forum, jaren geleden was een forum op een website als Techzine echt toonaangevend. De community floreerde en bracht uiteindelijk het succes voor de frontpage van Techzine. Inmiddels zijn de rollen al enige jaren omgedraaid. Van het forum is helaas niet veel meer over, alleen een groep vaste lezers of zoals ze zichzelf noemen “De Ouwe Garde”. Toch is er vanuit Techzine veel respect voor het forum en de leden die er nog vertoeven. De populariteit van online fora staat al jaren onder druk door de opkomst van sociale media, daar gaan we helaas niets meer aan veranderen.

Techzine Forum

Wel proberen we met Techzine versie 7 om iets terug te doen en komen we met compleet nieuwe in huis ontwikkelde forumsoftware die gekoppeld is aan WordPress. Je kan je aanvragen waarom, aangezien het geen storm meer loopt op het forum, maar de reden is ten eerste respect voor de leden die er nog wel komen en ten tweede omdat er geen fatsoenlijke forumsoftware voor WordPress bestaat. Ook die software is allemaal blijven hangen in 2010 en alles behalve innovatief.

Het nieuwe Techzine Forum is een zogenaamde next generation forum, waarbij het plaatsen en communiceren een heel stuk sneller gaat. Zo kan je bijvoorbeeld pushmeldingen krijgen in je browser als er nieuwe berichten zijn. Ook kan je enorm snel door een forum discussie heen scrollen middels een speciale widget. De forumsoftware is door Techzine ontwikkeld onder de naam Fasttopics, een naam die tussen 2002 en 2005 ook al eens is gebruikt voor het Techzine Forum.

Tot zover het eerste Techzine-artikel dat volledig is geschreven vanuit WordPress! Mocht je nog fouten tegenkomen in de website, ja die zitten er vast nog wel in, dan kan je die uiteraard melden op ons nieuwe forum of in de reacties hieronder.