Abonneer je gratis op Techzine!

Beste leden en bezoekers van Techzine,

Racegames zijn nog altijd immens populair, zowel op de pc als op de consoles. Niet alleen de arcade-racers zijn populair, maar ook de sim-racers kennen een trouwe schare fans. Maar de besturing van een auto met een controller laat nog al eens te wensen over, laat staan het besturen met een toetsenbord. Niet voor niets dus dat diverse fabrikanten stuurwielen op de markt brengen.

Crewlid Johan Top (_GAIA_) zal deze week daarom de Techzine racestuur-roundup starten. Om een eerlijke vergelijking te maken tussen verschillende stuurtjes zijn er bij de selectie van een aantal eisen gesteld, te weten de aanwezigheid van force feedback en pedalen. De stuurtjes die hieraan voldoen zullen het tegen elkaar opnemen.

Elke week zal een review van een nieuw stuur geplaatst worden, waarna aan het einde van alle reviews een in roundup een vergelijking tussen de stuurtjes gemaakt zal worden. Er wordt begonnen met een roundup van stuurtjes van om en rond de 70 euro. De vier stuurtjes die hieronder vallen zijn de volgende:

  • Logitech Formula Force EX;
  • Saitek R660GT Force Feedback;
  • Thrustmaster Ferrari FGT 2in1 Force Feedback;
  • Speedlink 4 in 1 Power feedback racing wheel.

Wij wensen iedereen de komende weken veel leesplezier met deze roundup!

Met vriendelijke groet,

Wouter Koning
Hoofdredacteur Techzine.nl