Abonneer je gratis op Techzine!

Netbooks zijn met de kredietcrisis in korte tijd razend populair geworden. Het begon allemaal pas echt in 2007 dankzij ASUS dat met de Eee PC op de proppen kwam. Hoewel deze laptop eigenlijk ontwikkeld was voor ontwikkelingslanden, deed hij het ook erg goed in Nederland en andere westerse landen. De netbook is overigens voor het eerst op de markt gebracht door Psion en het One Laptop Per Child-project.

Wat is een netbook dan eigenlijk? Nou, volgens Deloitte is sinds begin 2009 een pc een netbook als hij een niet zo krachtige x86-compatible processor heeft, een scherm heeft dat kleiner is dan tien inches, als er een klein toetsenbord aanwezig is, als er ondersteuning is voor draadloze netwerken en als de laptop licht is zodat hij makkelijk vervoerd kan worden. Overigens draait negentig procent van alle laptops Windows XP, de overige tien procent van netbooks draait een Linux-distributie en sommige zelfs Mac OS X.

De peiling van deze week gaat dus over netbooks, omdat Intel het maar kinderachtige apparaten vindt. Hoe denk jij erover? Vind jij het kinderachtige apparaten of zijn ze toch wel handig? Laat het weten door nu je stem hieronder uit te brengen.