Abonneer je gratis op Techzine!

Peiling

Als je vandaag een bestandje van A naar B wilt krijgen, is dit erg eenvoudig. Je kunt het opslaan op een USB-stick, draagbare harde schijf of zelfs een herschrijfbare cd/dvd. Anders is er nog de mogelijkheid om het te uploaden naar een ‘cloud storage’-dienst, zoals SkyDrive of Xdrive. Natuurlijk was dat niet altijd zo, de floppy is allang afgeschreven en internet hebben we niet altijd gehad. Ook worden de opslagcapaciteiten steeds groter, de draagbare harde schijven bereiken eenvoudig de 160 GB.

Ze worden dus steeds kleiner, maar dat is niet altijd goed. Zo wordt vaak bewezen door verschillende bedrijven, overheden, geheime diensten en personen die USB-sticks met informatie verliezen. Vaak kunnen deze problemen voorkomen worden door de data te encrypten, maar dat kost natuurlijk weer extra tijd en tijd is geld. Gelukkig is er nog online opslag, bestanden overal ter wereld beschikbaar en niemand die er bij kan.

Dus, hoe sla jij je bestanden op? Ben je ze wel eens kwijtgeraakt? Stem in de peiling van deze week en laat een reactie achter.