Abonneer je gratis op Techzine!

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun content digitaal af te spelen in huis. Steeds meer fabrikanten brengen daarvoor speciale netwerkmediaspelers op de markt, maar die bieden vaak niet alle mogelijkheden die je computer ook biedt voor het afspelen van allerlei content.

Veel mensen zetten daarom een zogenaamde home theater pc (HTPC) of mediacenter in elkaar, of gebruiken een oude computer die ze aansluiten op hun televisie en/of home-theater set. Standaard bieden de meeste besturingssystemen opties om mediabestanden af te spelen, maar die zijn niet altijd zo uitgebreid als je zou willen.

Om je computer speciaal in te richten als mediacenter zijn er diverse softwarepakketten op de markt, zowel voor Windows en Linux als voor beide. Crewlid Jeroen Langenberg (JLkiller) en ex-crewlid Eelco Teuthof (eelcootjuh) hebben de afgelopen tijd acht van deze softwarepakketten onder de loep genomen en vanaf woensdag 25 november tot en met woensdag 2 december lees je elke dag op Techzine een review van een van deze pakketten.

De volgende applicaties zullen de revue passeren:

  1. Windows Media Center (Windows);
  2. XBMC (Windows, Linux, Xbox, Mac OS X);
  3. Myth TV (Linux);
  4. Sage TV (Windows, Linux, Mac OS X);
  5. GeeXBoX (Windows, Linux);
  6. GB-PVR (Windows);
  7. Cyberlink PowerCinema 6 (Windows);
  8. Media Portal (Windows).

Als je erover nadenkt om binnenkort een eigen HTPC in elkaar te zetten en je twijfelt nog over het besturingssysteem en een bijbehorend mediacenterpakket, dan hopen we je met deze reviews alvast een eind op weg te helpen. En als je niet bekend met het fenomeen HTPC en mediacenters, dan raden we je zeker aan de reviews door te lezen, want er zijn op dit gebied veel mogelijkheden.

Uiteraard wensen we iedereen veel leesplezier de komende week!