3min

Heb je ooit gehoord van back-upstrategie? Waarschijnlijk wel – en misschien heb je zelfs van verschillende varianten gehoord. Maar de meest efficiënte strategie tot nu toe, getest en goedgekeurd door de specialisten in de sector, is de 3-2-1 back-upstrategie. Dit betekent dat je ten minste drie kopieën van je gegevens hebt, waarvan twee lokaal (on-site) worden bewaard, maar op verschillende media (apparaten), en ten minste één kopie op een andere plek (off-site) opgeslagen is.

Dat is waar de kracht van Synology Hybrid Share ligt en je een helpende en efficiënte hand biedt. Het is een hybride cloudoplossing die de prestaties van Synology NAS combineert met de schaalbaarheid van C2 Storage, de cloudback-upoplossing van Synology. Hiermee koppel je jouw cloudopslag met een Synology NAS voor lokale toegang met een lage latency tot de gegevens in de cloud.

Lees ook: Synology HD6500 onder de loep: storage server voor grote organisaties

Cross-site synchronisatie

Teams op één lijn houden is soms moeilijk. Helemaal wanneer je samenwerkt met collega’s aan de andere kant van de wereld.

Vooral bestandsbeheer kan soms een echte puinhoop worden. Met Hybrid Share hebben alle locaties op afstand toegang tot veilige gedeelde mappen in de cloud. Door de Synology C2 cloud-infrastructuur met oplossingen op locatie te combineren, gaat het samenwerken aan bestanden nog sneller en eenvoudiger. Dit doe je door eerst je Synology NAS toegang te geven tot de gegevens in de cloud. Wanneer je gegevens schrijft of opent, worden deze op intelligente wijze gecachet op je NAS, waardoor ze net zo snel beschikbaar zijn als wanneer ze lokaal zijn opgeslagen. Om een nieuw kantoor aan te sluiten hoef je alleen maar de NAS te verbinden met hetzelfde C2-account. Dan hebben beide teams toegang tot de gedeelde mappen zonder dat ze workflows hoeven te veranderen of zich bezig hoeven te houden met ingewikkeld versiebeheer.

Bandbreedtebeperkingen opheffen

Bovendien, het werkt ook met Synology Drive zodat je dezelfde functie en breed-platform ondersteuning hebt. Hybrid Share is efficiënter dan synchronisatie van site tot site. Je kunt bandbreedtebeperkingen wegnemen wanneer je meerdere teams met elkaar verbindt en zelfs kleinere opstellingen toegang geven tot enorme dataverzamelingen.

Veilige en flexibele opslagplannen

Hybrid Share wordt ondersteund door de Synology C2 cloud en is veilig. jouw gegevens zijn gecodeerd tijdens de hele reis van NAS naar cloud en vervolgens naar elke NAS. Flexibele opslagplannen maken een snelle aanpassing aan projectvereisten mogelijk. Hybrid Share is een ingebouwd pakket in DSM 7.0 en latere versies. Met DSM 7.0 maakt zijn jouw oplossingen beter uitgerust en aan te passen aan uiteenlopende eisen.

Kortom, je moet zo snel mogelijk de 3-2-1 strategie toepassen als jouw gegevens waardevol voor je zijn. Hiervoor is Hybrid Share Folder de perfect aangewezen plek om bestanden en mappen op te slaan in C2 Storage. Je kunt deze map op één of meerdere Synology NAS-apparaten plaatsen als een soort gedeelde map. Hierdoor kun je gegevens openen en opslaan in C2 Storage, dat is ontworpen om een geïntegreerde en kosteneffectieve cloud-opslagoplossing te bieden voor Synology NAS-gebruikers.

Synology’s zakelijke ambities: Synology geeft enterprise-aanbod steeds meer vorm