3min

Tags in dit artikel

, ,

De nieuwste release van Red Hat Integration is nu beschikbaar, inclusief een aantal nieuwe mogelijkheden die klanten helpen API’s beter te beheren én verbeteringen voor omgevingen die op Apache Kafka zijn gebaseerd.

Red Hat Integration bestaat uit diverse flexibele integratie- en messagingproducten die API-connectiviteit, datatransformatie, orkestratie, realtime berichten, cross-datacenter berichtstreaming en API-beheer bieden om apps met hybride architecturen te verbinden en zakelijke API-diensten mogelijk maken.

Beheer

Zodra organisaties microservices en andere benaderingen voor de ontwikkeling van cloud-native applicaties gaan gebruiken, neemt de hoeveelheid API’s toe.

Dit komt onder andere door het feit dat bedrijven nieuwe diensten steeds sneller moeten kunnen leveren. Over het algemeen kunnen wijzigingen sneller worden aangebracht wanneer ze stapsgewijs worden uitgevoerd. Modulaire architecturen op basis van microservices en containers resulteren in applicaties die bestaan ​​uit fijnmazige componenten; echter naarmate het aantal componenten toeneemt, neemt ook het aantal API’s toe.

Daarnaast is er voor veel industrieën een groeiend ecosysteem van waardevolle API’s. Luchtvaartmaatschappijen hebben bijvoorbeeld hun loyaliteitsprogramma-diensten uitgebreid via partners die gespecialiseerd zijn in gastvrijheid of in grondtransport om reizigers uitgebreide voordelen te bieden. Partners kunnen van deze diensten gebruikmaken door de API’s van de luchtvaartmaatschappij te gebruiken. En in wezen vereisen ze voortdurende iteratie, beheer, monitoring en beveiliging.

Om klanten te helpen omgaan met de explosie van API’s en om hun API-beheer en governance te kunnen schalen om aan deze behoeften te voldoen, introduceert Red Hat een API-as-a-Product mogelijkheid, waarbij beleid en configuratie worden gedeeld over meerdere gerelateerde API’s. Dit beleid omvat zaken als API-sleutels, beleidsketens, routeringsregels, documentatie, analyses en meer. Door een gedeelde configuratie te implementeren, kunnen klanten de waarde van hun API’s verhogen en meer flexibiliteit en efficiëntie verkrijgen doordat ze deze informatie niet opnieuw hoeven in te voeren naarmate het aantal API’s groeit, en ze – indien nodig – een specifieke configuratie kunnen toepassen op een bepaalde API.

Kafka

Apache Kafka kreeg de laatste tijd behoorlijk wat aandacht – en met een goede reden. Als een gedistribueerd datastreamingplatform biedt Kafka kernfunctionaliteit voor het bouwen van event-driven architecturen. De snelle doorvoer van gegevens gaat goed samen met Kubernetes in bedrijfsomgevingen waar schaalbaarheid, hoge beschikbaarheid, portability en eenvoudige implementatie belangrijk zijn. Onlangs werd het opensourceproject Strimzi, een Kubernetes-native Kafka-implementatie van Red Hat, door de Cloud Native Computing Foundation (CNCF) geaccepteerd als een incubation-level project.

Met de nieuwste release van Red Hat Integration blijft Red Hat het platform voor cloud-native Kafka-workloads versterken. Nieuwe functies en mogelijkheden in deze release zijn onder meer:

  • Uitgebreide connectiviteitsopties – Toegang voor REST-clients is vereenvoudigd met HTTP bridge-ondersteuning en ingebouwd API-beheer voor Kafka HTTP bridge-endpoints.
  • Services registry (tech preview) – Een schemaregister op basis van het open source Apicurio-project is nu beschikbaar in Red Hat Integration. Het schemaregister bevat een reeks hulpprogramma’s voor serialization en deserialization (SerDes) voor Apache Kafka-clients.
  • Connectoren voor het vastleggen van gegevens wijzigen (tech preview)Debezium connectors voor het vastleggen van gegevens (CDC) zijn nu beschikbaar als een technologie-preview in Red Hat Integration. Deze connectoren zijn gebaseerd op de populaire Apache Kafka Connect API en leggen wijzigingen vast uit MySQL, PostgreSQL, MongoDB en SQL Server.
  • Uitbreidbaarheid van API-beleid (tech preview) – Klanten kunnen op maat gemaakt API-beleid implementeren met Enterprise Integration Patterns op basis van Apache Camel. Dit beleid kan onafhankelijk worden geïmplementeerd, geschaald en beheerd en biedt dynamische uitbreidbaarheid aan de ingebouwde beleidsondersteuning in Red Hat 3scale API Management.

Dit is een ingezonden bijdrage van Red Hat. Via deze link vind je meer informatie over de mogelijkheden van het bedrijf.