2min

Tags in dit artikel

, ,

Back-up maken

Voor we beginnen met het upgraden moeten we eerst een back-up maken van de huidige HDD. Je PS3 heeft een ingebouwd back-upsysteem waarvan we gebruik gaan maken. Je PS3 maakt meteen een volledige back-up van de harde schijf, dus ook van je savegames, geschiedenis van je webbrowser, gedownloade afbeeldingen, muziek en films.

Let op! Trofeeën en copyrightbeschermde items (bijvoorbeeld uitbreidingspakketten voor games aangeschaft in de Playstation online store) kun je niet kopiëren met back-up. Synchroniseer dus eerst je trofeeën naar je online account. Copyrightbeschermde items kun je later wel weer opnieuw downloaden.

Alvorens we de externe harde schijf op de PS3 kunnen aansluiten, moeten we deze eerst formatteren als een FAT32 bestandssysteem. Je kunt dit doen met behulp van Windows. Let wel op, Windows kan enkel van harde schijven kleiner dan 32GB een FAT32 bestandssysteem maken. Maak dus gebruik van partities op je externe harde schijf of gebruik een programma dat dit wel toelaat.

Als je geen volledige systeem back-up kan maken omwille van een te kleine capaciteit van je externe harde schijf, dan kun je simpelweg één voor één de bestanden gaan kopiëren in het XrossMediaBar van de PS3. Wanneer dit gebeurd is kunnen we de externe harde schijf aansluiten aan de PS3.

Vervolgens ga je naar: Instellingen –> Systeeminstellingen –> Back-up hulpprogramma.



Selecteer Back-up maken.


Wanneer er gevraagd wordt of je een back-up van je trofeeën wilt maken volg dan de stappen op het scherm.


Er wordt ons verteld dat we geen back-up kunnen maken van copyrightbeschermde items.


Selecteer je externe harde schijf


Nu zal de PS3 de bestanden naar de externe harde schijf kopiëren. Wacht tot hij volledig klaar is.



Zo ziet het scherm eruit wanneer de PS3 volledig klaar is met de back-up. Wanneer je dit scherm ziet, druk dan op het rondje en ga terug. Je mag de PS3 nu volledig uitschakelen en alle kabels lostrekken zodat we de nieuwe harde schijf kunnen installeren.