2min

Foto’s en video’s van oude smartphone behouden

Veel mensen maken foto’s en video’s met hun smartphone en willen deze niet verliezen als ze van toestel wisselen. Een van de beste methodes is om je foto’s en video’s met je computer te synchroniseren via de meegeleverde applicatie van de fabrikant. Vervolgens op je computer al deze foto’s en video’s uit te zoeken en de bestanden te verwijderen die je niet wilt bewaren. Daarna kan je eventueel de bestanden weer naar je nieuwe Windows Phone-toestel kopiëren met de Windows Phone-app voor Windows 7 en Windows 8 of de Windows Phone app voor de Mac.

Uit ervaring weten we dat de applicaties van bepaalde fabrikanten niet even gebruiksvriendelijk zijn, of dat sommige gebruikers het gewoon lastig vinden om al die applicaties te installeren en de gegevens te synchroniseren. Voor die gebruikers is er ook een hele makkelijke methode: installeer OneDrive op je oude toestel. Deze applicatie van Microsoft is ook beschikbaar voor Android en iOS, zorg dat je verbonden bent met je draadloze thuisnetwerk en schakel binnen de OneDrive-app de functie "Back-up maken van camera" in.

Alle foto’s en eventueel video’s worden nu opgeslagen in OneDrive, de cloudomgeving van Microsoft. Als je op je Lumia de Foto-app opent kan je door op Albums te klikken OneDrive selecteren en alle foto’s die in de cloud zijn opgeslagen bekijken. Foto’s die je met je Lumia maakt kunnen ook standaard worden opgeslagen in je OneDrive.

Indien je enkele of tientallen foto’s wilt downloaden naar je toestel, kan je op je Lumia de OneDrive-app openen en de foto’s selecteren en op het downloadicoon drukken. Het downloadicoon is hieronder afgebeeld in de rechterfoto, het is het derde icoontje.

Op je laptop of desktopcomputer met Mac OS X, Windows 7, Windows 8 kan je de OneDrive-applicatie installeren en alle documenten, foto’s en video’s downloaden uit je OneDrive-account. Je hebt dan ook een recente kopie van je documenten op je computer staan. Op die manier verlies je nooit je bestanden.