Het overstappen vanaf de ene naar de andere smartphone kan een tijdrovend en frustrerend karwei zijn. Om de overstap naar een Motorola-toestel te vereenvoudigen heeft deze fabrikant de Migrate-applicatie ontwikkeld. Hierin wordt vanaf heden ook ondersteuning voor een overstap vanaf een iPhone geboden.

Sinds gisteren is in de Google Play Store een update van de mobiele applicatie Motorola Migrate te vinden. Deze applicatie maakt het mogelijk om zonder al te veel moeite bestaande gegevens over te zetten naar een nieuw Motorola-toestel. Deze applicatie kon al gegevens overzetten vanaf een Android-toestel, maar doet dat na de meest recente update ook met iOS-toestellen. Zo kunnen mensen eenvoudig overstappen op de Moto X, Moto G (review), Droid Maxx, Droid Mini en Droid Ultra.


Het overzetten van gegevens vanaf een Android-apparaat werkt door middel van het installeren van de applicatie, zowel op het oude toestel als het nieuwe Motorola-toestel. Geschikt voor het overzetten zijn tekstberichten, mediabestanden, de oproepgeschiedenis, de contactenlijst en de volume- en helderheidsinstellingen.

Het overzetten van een iPhone geschiedt door de applicatie op het nieuwe Motorola-toestel te installeren, waarna de gegevens vanaf een iCloud-account kunnen worden overgeheveld. De onderdelen die vanaf een iPhone kunnen worden getransporteerd zijn wel enkel de contactenlijst en de kalender.