2min

Tags in dit artikel

,

You’ve got mail

Iedereen wil dat zijn pc een beetje uniek is. Zorg dan voor een ubervet bureaublad of gebruik nadere kleurtjes en iconen. Voer allerhande tweaks uit of riskeer je aan een casemod.
Maar wist je dat je ook je eigen stem aan je pc kan lenen? Zo kan je bijvoorbeeld het geluidje voor nieuwe ontvangen e-mails zelf inspreken. Vergeet dus die "You’ve got" en vergeet zeker die standaard jingles.

Stap 1: De benodigde attributen

  • Geluidskaart met een microfooningang.
  • Externe microfoon.

Stap 2: Het audiohulpje instellen
Doe het volgende :

  • Klik op Start » Alle Programma’s » Bureau-Accesoires » Entertainment » Volumeregeling.
  • Het venster opent zich standaard in afspeelmodus, maar we willen gaan opnemen. Klik op Opties en kies voor Eigenschappen.
  • Duid aan dat je het volume wil aanpassen voor Opnemen en zorg ervoor dat Microfoon staat aangevinkt. Klik dan op OK om te bevestigen en het opnamevenster springt tevoorschijn.
  • Start nu het opnametooltje Geluidsrecorder op. Klik op Start » Alle Programma’s » Bureau-Accesoires » Entertainment » Geluidsrecorder.

Stap 3: Leen je stem aan je pc
In het venster Opnameregeling geef je aan dat je je microfoon wil gebruiken. Je vinkt onder Microfoon (rechts) het vakje Selecteren aan. Nu schuif je de knop voor het opnamevolume wat hoger en je bent klaar om je stem aan je pc te lenen.
In de Geluidsrecorder klik je simpelweg op de Record-knop en de opname start. Spreek maar uit volle borst je nieuwe e-mailgeluijde in. Als je klaar bent, druk je op de Stop-knop. Nu moet je de opname bewaren : Ga in bij de Geluidsrecorder naar Bestand, Opslaan als. Geef je opname een naam en bepaal waar jij ze wil bewaren.

Stap 4: Vertel jezelf dat je een nieuwe e-mail hebt
Doe het volgende :

  • Klik op Start » Configuratiescherm » Geluid en Audioapparaten » Tabblad Geluiden.
  • In het kader Programmagebeurtenissen klik je met je muis op de regel Melding bij een nieuw e-mailbericht.
  • Klik nu onderaan op Bladeren en ga opzoek naar het wav-bestandje dat je juist bewaard hebt.
  • Klik op Toepassen en dan op OK om zo je eigen zoete stem te horen brullen telkens je een nieuw mailtje ontvangt.

Extra:
Je kan dit ook doen voor bijvoorbeeld MSN, telkens wanneer iemand zich aanmeld of je een mail krijgt, of als je je pc opstart of aflsuit, kan je een eigen geproduceerd deuntje laten horen. Vervolledig de vorige stappen maar zoek dan maar wat in Programmagebeurtenissen om te zien wat je nog allemaal kan aanpassen.

Wij bedanken el machia voor het insturen van deze tutorial!