1 min

Tags in dit artikel

, ,

Onderzoekers bij Microsoft werken aan software welke je stem herkent, opneemt en vertaald naar een andere taal. De software kan onder andere gebruikt worden om taalcursussen persoonlijker te maken of hulpmiddelen voor reizigers in vreemde landen.

In een presentatie op TechFest 2012 gaat Microsoft dieper in op de werking van de software. Het systeem heeft ongeveer een uur training nodig voordat het in staat is om zijn werk goed te doen. Het kan dan de opgenomen tekst goed vertalen en uit laten spreken in de stem van de persoon die eerder werd opgenomen.

Shrikantha Narayanan, professor aan de universiteit van Zuid-California en hoofd van een onderzoeksgroep welke werkt aan een systeem voor spraakvertalingen, geeft aan dat het behouden van het stemgeluid een belangrijk punt is voor gebruikers. Dit geeft vertrouwen aan de gebruiker en de ontvangen informatie is meer betekenisvol.

Microsoft geeft aan dat de software in 26 talen wordt ondersteund, waaronder het Mandarijn Chinees, Engels, Spaans en Italiaans.