2min

Tags in dit artikel

, ,

Voorbereiding & afbeeldingen toevoegen

Voorbereidingen


Start Picasa 2 op en navigeer naar de map waar de afbeeldingen in staan die je wilt gebruiken voor je screensaver. Mocht de map met afbeeldingen die je wilt gebruiken niet automatisch gevonden worden, dan dien je de map handmatig toe te voegen.

Ga via het menu naar de optie [Extra] -> [Mappenbeheer]. In het venster dat zich opent navigeer je naar de mappen die gevuld zijn met afbeeldingen waar je mee wilt werken. Per map vink je de optie [Altijd scannen] aan. Vanaf nu wordt de map automatisch door Picasa 2 geïndexeerd.


De geïndexeerde mappen vind je terug in de bibliotheek. Tevens zie je onder ‘weergegeven mappen’ staan welke mappen geïndexeerd worden.

Opmerking: Picasa 2 staat standaard zo ingesteld dat deze geen .gif en .png bestanden indexeert. Ga naar [Extra] -> [Opties] -> tabblad [Bestandstype] om dat te wijzigen indien nodig.


Afbeeldingen toevoegen aan screensaver


De voorbereidende werkzaamheden hebben we achter de rug. Nu zal ik uitleggen hoe je de afbeeldingen aan de screensaver toevoegt.

Stap 1: afbeeldingen toevoegen aan de screensaver

Navigeer naar een afbeelding en klik deze met de rechter muisknop aan. Kies dan uit het DropDownMenu voor [Toevoegen aan album] -> [Screensaver]. De afbeelding wordt nu automatisch verplaatst naar de juiste map.


Tip: mocht je meerdere afbeeldingen tegelijkertijd willen verplaatsen houd dan de CTRL-toets ingedrukt en klik al de afbeeldingen die je wilt verplaatsen aan. Nadat al de afbeeldingen geselecteerd zijn volg je de instructie uit stap een op.

Stap 2: Screensaver instellen

Om de screensaver naar je eigen hand te zetten ga je naar menu [extra] -> [Screensaver configureren]. Kies de Picasa2-screensaver en vervolgens voor [Instellingen].
Standaard zijn de instellingen goed geconfigureerd. Wat leuk is om te vermelden zijn de verschillende visuele presentaties, die kun je aanpassen via het gelijknamige tabblad.