2min

Tags in dit artikel

, , ,

Begin

Wat je om te beginnen nodig hebt is de software Magix Video Deluxe. Dit is een softwarepakket van Magix om video’s mee te bewerken. In de laatste drie versies van dit pakket kan je de functies besproken in deze tutorial gewoon terug vinden.

Deze tutorial gaat over beeld in beeld effecten. Hiermee is het mogelijk een afbeelding of video af te spelen binnen de hoofd video. Daarom heeft het ook beeld in beeld.

We beginnen hiervoor met het plaatsen van wat scènes in video-spoor 1. Sleep hiervoor een zelfgemaakte video op het spoor. Zet vervolgens een video of afbeelding welke je in het beeld van spoor 1 wilt plaatsen op spoor 3.Zet nu eerst de cursor op de tijdlijn op het punt vanaf waar je het Beeld-in-beeld effect wilt laten plaatsvinden (blauwe pijl).Klik vervolgens op de vierde tab "Effecten" en klik op de optie “Designelementen”. Je ziet daar direct als eerste optie Beeld-in-beeld verschijnen, klik daar op. Je ziet nu aan de rechterkant alle mogelijkheden van het beeld in beeld effect. Wil je bijvoorbeeld dat het beeld-in-beeld effect maar een kwart is qua grootte van het bovenliggende beeld en aan de linker-onderkant wordt weergegeven? Of juist de helft van het scherm maar aan de rechter-bovenkant. Standaard worden er al voldoende mogelijkheden aangeboden waar je uit kan kiezen.Je kan ze ook vooraf bekijken door er een keertje op te klikken. Kies nu een van de mogelijkheden en sleep deze naar videospoor 3. Je ziet nu dat er in het originele beeld een blok is gemaakt waarin het andere beeld loopt.

Dit is al een aardig effect maar het kan echter nog veel mooier. We kunnen het beeld-in-beeld ook laten bewegen. Hiervoor gaan we wederom naar het tabblad "Effecten" en vervolgens naar Design Effecten. We klikken nu op positie en grootte. Als het goed is zie je nu een kader met 8 oranje puntjes er omheen. Hiermee kan je exact de grootte en positie van het beeld-in-beeld-effect bepalen.

Table of contents