4min

Hancom Office installeren

Samsung heeft recent de Galaxy NotePro- en Galaxy TabPro-tablets geïntroduceerd. Een van de belangrijkste apps is standaard niet geïnstalleerd op de tablets, het gaat om een volwaardig Office-pakket genaamd Hancom Office. De reden voor het ontbreken van de app is vrij simpel, het pakket was nog niet volledig gereed op het moment dat Samsung de tablets uitleverde. Dat is nu wel het geval en middels een aantal stappen kan het pakket op je tablet worden geïnstalleerd.

Om te beginnen moet je de app genaamd Hancom Viewer openen, deze is wel standaard geïnstalleerd op de tablet. Als je die applicatie hebt geopend, druk je aan de linkerkant op de optie "Office Downloaden".


Zodra je daarop hebt gedrukt, zal er een dialoogvenster verschijnen met de melding dat je Hancom Office kan installeren. Accepteer deze melding.


Nu krijg je opnieuw een dialoogvenster te zien, met de algemene voorwaarden van de Samsung Apps, inclusief privacybeleid en dergelijke. Het gebruik van Hancom Office is gratis op de Pro-series van Samsung. Als je geen bezwaar hebt tegen de voorwaarden, accepteer je deze ook.


Nu kom je in een venster met de naam "Hancom Office Updater for Tablet", druk nu rechtsboven op de blauwe knop met de tekst "Bijwerken". Nu krijg je een nieuw venster, waarin wordt gevraagd om een Samsung-account. Deze heb je nodig wil je gebruik kunnen maken van Hancom Office.

Heb je al een Samsung-account, dan log je daarmee in. Heb je deze nog niet, maak er dan een aan. Een bijkomend voordeel van een Samsung-account is dat je de tablet kan lokaliseren, bijvoorbeeld als je deze kwijt bent of bij diefstal.

Indien je nog geen Samsung-account hebt en deze moet aanmaken, moet je deze ook even activeren. Dit doe je door je e-mail op te halen, de e-mail van Samsung te openen, en op de link te klikken om je account te activeren.

Als dit is gebeurd en je hebt dit proces via de tablet doorlopen, dan druk je op de multitask-knop links van de fysieke knop op de tablet en open je de app Hancom Office Updater for Tablet opnieuw. Als het goed is, zie je nu een dialoogvenster met machtigingen, druk nu op "Accepteren en Download". Zie je deze melding niet, druk dan even opnieuw op de blauwe knop rechtsboven met de naam "Bijwerken".


Nu wordt er begonnen met het downloaden en installeren van de Hancom Office Updater, vrijwel direct na het starten krijg je mogelijk opnieuw een dialoogvenster te zien, met daarin een beveiligingswaarschuwing van Google. De tekst luidt: "Google kan geïnstalleerde apps regelmatig controleren op potentieel schadelijk gedrag. Meer informatie vindt u in Google-instellingen > Apps verifiëren".

Dit is een beveiligingsfunctie van Google. Hiermee probeert de zoekgigant malafide apps tegen te gaan. Deze functie is vooral bedoeld voor apps die niet direct via de Google Play Store worden geïnstalleerd. Druk op "Accepteren".

Als deze stap is doorlopen, moet je rechtsboven op de blauwe knop met de tekst "Openen" drukken.


Nu zie je bovenstaand scherm op je tablet, druk nu op de eerste Installatie-knop. Er verschijnt wederom een dialoogvenster, accepteer de melding.


Als alles goed is gegaan, zie je nu bovenstaand scherm op je tablet. Druk nu op de zwarte knop "Gratis" rechtsboven in het scherm.

Wederom krijg je een dialoogvenster voor App-machtigingen, druk nu op "Accepteren en Downloaden". De applicatie wordt nu gedownload en geïnstalleerd. Als de installatie is afgerond, druk je linksboven op "< Gegevens" om terug te gaan.

Nu kom je terug in de applicatie Hancom Office Updater en wordt direct aangegeven dat er nog updates beschikbaar zijn. Installeer deze updates.


Opnieuw kom je op dit scherm, maar nu is de installatieknop bovenaan niet meer klikbaar. De tweede en derde knop nog wel. Herhaal nu de eerdere stappen door op Installatie, OK en Gratis te drukken, om daarmee de Spreadsheet- en Presentatie-apps van Hancom Office te installeren.

Bij het installeren van de Tekstverwerker-, Spreadsheet- en Presentatie-app zal de functie om automatisch bij te werken zijn geactiveerd. Dat geldt echter niet voor alle applicaties onder het Hancom Office-pakket. Als je de drie bovenstaande apps hebt geïnstalleerd, kan je in de Hancom Application Manager (zie laatste afbeelding) helemaal naar onderen scrollen. Daar staan -op het moment van schrijven- nog twee applicaties die bijgewerkt kunnen worden: Widget en Hancom Office Common Components Data. Druk bij beide applicaties op "Update" en vervolgens op de blauwe knop "Bijwerken". Indien er bij jou nog meer apps staan die geïnstalleerd of bijgewerkt kunnen worden, is dat natuurlijk altijd verstandig.

Nu beschik je over het volledige Hancom Office-pakket en kan je de tablet nog effectiever gebruiken, omdat je nu ook actief Word-, Excel- en PowerPoint-documenten kunt bewerken. Vooral zakelijke gebruikers zullen deze applicaties met open armen verwelkomen.