Abonneer je gratis op Techzine!

Menu knoppen in Adobe Photoshop

Tegenwoordig gaat het er om dat je site er grafisch mooi uitziet, hiervoor heb je natuurlijk mooie menu knoppen nodig. In deze tutorial gaan we je leren hoe je met behulp van Adobe Photoshop knoppen kunt maken.

We gaan beginnen met een nieuw document te maken. Kies voor een grote van 90×20 pixels. Dit is een normale maat voor een menu knop. Maak een rechthoekige vorm zoals je hieronder ziet in het voorbeeld, en rasterize het.

Zorg dat je bij het teken van je rechthoek niet te ver buiten de lijnen van je document gaat, anders zal het effect later niet zo mooi en duidelijk zijn.

Dubbelklik nu op je rechthoek, er verschijnt dat een nieuw venster en ga daar naar het tabblad Gradient Overlay. Neem de informatie over zoals je die ziet op het onderstaande plaatje. Bij Gradient Type maken we gebruik van Foreground to Background, dat is de eerste keuze uit het Gradient Styles menu.

Dubbelklik nog eens op je rechthoek, en ga nu naar het tabblad Bevel & Emboss, en neem de onderstaande informatie exact over. Als Shadow Mode Color kies je voor D4DEE0. Zorg dat je Use Global Light hebt aangefinkt voordat je Shadow Mode Color gebruikt.

Je knop is nu klaar, je hoeft er alleen nog maar een tekst op te zetten en je bent helemaal klaar. Je kunt natuurlijk altijd andere kleuren gebruiken. Als het goed is ziet je knop er ongeveer zo uit: