Abonneer je gratis op Techzine!

Effecten

Om het geheel nog wat extra’s te geven kun je wat effecten op de cijfers maken. Dit is het makkelijkst door weer gebruik te maken van de "Custom Shape Tool". Kies voor het figuur met de naam "Tile 2".


De strepen zijn schuin, maar zijn gemakkelijk recht te maken met behulp van Ctrl+T. Ook de ruiten en cirkels die je in onderstaande figuur terugvind zijn te vinden bij de shapes van de "Custom Shape Tool"


Om vervolgens de strepen en andere effecten op alleen het bedoelde cijfer te krijgen, kun je gebruik maken van dezelfde "gum-techniek" als wanneer je de "9" achter de "0" weg hebt laten vallen. Aan het einde zag mijn resultaat er zo uit:


3D objecten hebben natuurlijk met nog iets te maken, en dat is lichtinval. Je zult de cijfers dus ook moeten voorzien van schaduwen. Omdat er op het plaatje geen echte lichtbron te vinden is, kun je de schaduw dus maken waar je wilt, maar probeer wel zo consequent mogelijk te blijven, anders lijkt het licht overal en nergens vandaan te komen.

Om makkelijk een schaduw te maken, maak je een nieuwe laag aan. Pak nu de "Brush Tool", zet hem op ongeveer "35 px", maar dit is afhankelijk van hoe groot je je canvas en cijfers gemaakt hebt. Maak de kleur zwart. Trek een kort streepje, en kopieer deze laag. Deze twee lagen merge je met elkaar door op Ctrl+E te drukken. Ga nu naar Filter -> Blur -> Gaussian Blur en stel de radius in op 14,8 pixels. Om ervoor te zorgen dat de schaduw alleen op de plek komt waar daadwerkelijk schaduw zou kunnen vallen, maak je weer gebruik van de eerder uitgelegde techniek om lagen te selecteren, zodat je zonder al te veel moeite snel een aantal schaduw plekken aan je tekst toe kan voegen.


Maak voor elke schaduw een nieuwe laag, omdat de Gaussian Blur de eerste schaduw anders steeds verder verspreidt, tot er niets van over blijft.

Op de volgende pagina kun je kijken of je het de moeite waar vind om zelf ook schaduw toe te voegen.

Table of contents