2min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft is vastbesloten om Sony van de eerste plaats in de consolemarkt te verstoten en betrekt Nintendo in die plannen. Microsoft denkt dat veel mensen besluiten om een Xbox 360 en een Wii te kopen, omdat die samen even duur zijn als een PlayStation 3.

"Waarom zou je voor 600 dollar een PS3 kopen?" Zo laat Peter Moore van Microsoft weten in een interview op de E3. Hij vervolgt: "Mensen gaan twee console kopen, namelijk een Xbox 360 en een Wii en dat alles voor de prijs van één PS3."

Terwijl Moore dus niet onder de indruk is van de PS3 en niet echt te spreken is over de prijs van de console is hij meer enthousiast over Nintendo’s Wii. "Mensen zullen altijd neigen naar een product dat een concurrende prijs heeft. In mijn ogen is de Wii zo’n product dat daarnaast ook nog een innovatief nieuw design heeft en kan bogen op games als Mario, Zelda en Metroid," aldus Moore.

Alhoewel Sony momenteel 66 procent van de markt in handen heeft tegen 17 procent voor zowel Microsoft als Nintendo zegt Moore erg blij te zijn met de positie waarin Microsoft zich bevindt: "Wij hebben 100 procent marktaandeel in de markt voor next-gen consoles en het zal hun taak zijn om dat van ons af te nemen. Alles wat wij nu doen gebeurt echt, Sony kan alleen nog maar beloftes doen die ze over ongeveer zeven maanden waar moeten maken."